Berken Douchepeeling van Weleda

_MG_8622 (1)

In harmonie met de mens en natuur. Hét motto van Weleda. De producten bestaan uit honderd procent natuurlijke ingrediënten die de makers uit eigen biologische kruidentuin halen of via eerlijke internationale teeltprojecten. En het bio-merk is gewoon bij de drogist verkrijgbaar. Ik zeg I-DE-AAL. In deze review de Berken Douchepeeling.

Wat Weleda over de douchepeeling zegt:

“Berken Douchepeeling schenkt je lichaam een verfijnd huidbeeld door een bijzonder zachte peeling. Licht ingemasseerd stimuleren fijne wasparels uit natuurlijke carnauba- en bijenwas de celactiviteit en microcirculatie van de huid, zonder de vitale huidcellen te beschadigen. In combinatie met de Berken Cellulitis Olie verbeter zij het huidbeeld bij cellulitis: voelbaar, zichtbaar, meetbaar.”

De berkenblaadjes komen uit een natuurreservaat uit Zuid-Tsjechië. De nog jonge blaadjes worden in mei en juni zorgvuldig geoogst, geselecteerd en op traditionele wijze gedroogd. Omdat ze jonger zijn dan drie maanden bevatten ze daardoor veel etherische oliën. Meer weten over de tradities en geneeskrachtige werking van berken?

_MG_8624

Zachte parels
Mmmm, wat een heerlijke geur. Deze peeling ruikt subtiel naar citrus, rozemarijn eneh…ik vermoed berken :) De substantie is licht romig en de wasparels zijn erg fijn. Letterlijk, want ik vind ze eigenlijk iets te fijn om goed mee te scrubben. Maar ja, er staat dan ook ‘fijne wasparels’ op de verpakking ;) Als extraatje kun je altijd een scrubhandschoen of massageborstel erbij nemen. Normaal gesproken wordt afgeraden om vaker dan één keer per week te scrubben, maar omdat de deeltjes zo klein en zacht zijn zou je het product misschien vaker kunnen gebruiken.

Mijn lichaam voelt lekker zacht aan en ruikt fris na gebruik, erg prettig.  De peeling bestaat inderdaad vooral uit natuurlijke producten, al snap ik niet zo goed waarom er ook alcohol in zit. Misschien toch om de natuurlijke producten te conserveren? Toch een kleine frons door dit ingrediënt. Uiteraard bevat het product geen conserveringsmiddelen en agressieve reinigers. Als enige reinigers zijn er het milde coco-glucoside en Disodium Cocyl Glutamate gebruikt. Voor de rest onder meer bijenwas, sesamolie, carnauba en abrikozenolie.

Ik ben erg te spreken over Weleda. De producten zijn zacht voor je huid, voedend, ruiken lekker en bestaan in tegenstelling tot wat sommige merken beloven echt uit natuurlijk ingrediënten. En dat voor een schappelijke prijs. Ik betaalde geloof ik rond de zeven euro voor deze tube. Dat vind ik erg netjes voor een biologisch product. Ik heb al een paar producten van dit merk, maar ga er zeker meer proberen.

Pssst…reisje winnen?
Ik zie zojuist dat er een prijsvraag op hun site staat. Weleda bestaat negentig jaar en wil dat vieren. Klik hier, geef je motivatie waarom één van de ingrediënten je favoriet is en maak kans op een achtdaagse reis voor twee personen.

author avatar

Op AllThatFood vind je dagelijks een aan eten gerelateerd artikel. Recepten, reviews over producten of restaurants, artikelen over foodlifestyle, maar ook achtergrondartikelen en interviews passeren de revue. Je kunt me ook vinden op Twitter, Facebook, Bloglovin en Instagram. Een berichtje achterlaten bij de comments = <3 Veel plezier met lezen (en koken)!

Geef een reactie

(*) Verplicht, Je emailadres is niet zichtbaar voor anderen

Current ye@r *