Mijn favoriete lippenbalsems

Mijn favoriete lippenbalsem

Noem een beautyproduct dat ik echt mee moet nemen naar een onbewoond eiland en mijn antwoord is lippenbalsem. Ik kán echt niet zonder. Heb overal in huis een stick of potje staan en vind het heerlijk om zo nu en dan mijn lippen eens van een likje te voorzien om te genieten van de substantie en geur (eh…hoezo verslaafd?? ;) haha).

Een tijdje terug ben ik overgestapt op balsems zonder petrolatum. De meningen over hoe slecht aardolie voor je huid is zijn verdeeld. Volgens Jetske Ultee, werkzaam bij de Velthuis Kliniek en initiatiefnemer van een eigen productenlijn, is vaseline niet perse slecht voor je huid. Het zou je poriën niet verstoppen zoals wel eens wordt beweerd en is zelfs vochtinbrengend. Vaseline werd ontdekt door de chemicus Robert Chesebrough die in de negentiende eeuw in de lampenindustrie werkte. Hij kwam erachter dat arbeiders het zwarte goedje dat aan de aardolieboortorens bleef kleven op brand- en schaafwonden smeerden. Chesebrough abstraheerde uit die substantie vaseline, bracht bij zichzelf brandwonden aan (!!) en smeerde het spul erop.

Hij dacht een wondermiddel te hebben gevonden omdat zijn wonden eerder genazen, maar later bleek dit te komen omdat vaseline de wond afsluit tegen ziekteverwekkers. Vaseline sluit je huid dus af en alhoewel wondjes daardoor beschermd zijn, lijkt me de toepassing toch niet in alle beautygevallen oké en werken natuurlijke oliën meer verzorgend voor de huid.

Ik geef dus de voorkeur aan producten met ingrediënten zoals bijenwas, jojoba, zonnebloem, sesam of rijstolie. Op de foto hierboven mijn huidige lippenbalsems. Je ziet onder meer twee sticks van Burt’s Bees. Eerder al schreef ik over Burt’s Bees met granaatappel. Ik heb nu ook de ‘classic’ met pepermunt (van mijn moeder gekregen die nieuwsgierig werd naar de Burt’s Bees producten nadat ik er over had verteld). Ik vind het licht tintelende gevoel van pepermunt altijd wel lekker fris op mijn lippen, maar de variant met granaatappel blijft langer zitten en voelt meer gehydrateerd aan. De sticks bevatten 4,25 gram aan lippenbalm en kosten 4 euro bij De Tuinen.

Mijn favoriete lippenbalsem

Daarnaast een stick van Dr. Organic. Een fijn natuurlijk merk dat je ook bij De Tuinen kunt kopen. Ik vind het een redelijk oke en vooral basic lippenbalsem. De geur doet me denken aan de sticks die we vroeger (lees: jaren tachtig/begin negentig) altijd op wintersport gebruikten. De balm bestaat onder meer uit sheabutter en bijenwas. De stick oogt wat goedkoop en is wat krakkemikkig. Ik moet daarnaast ook meer opbrengen voor een lekker laagje. Ik vind deze stick het fijnst vlak voor het sporten. Dan is een te dikke laag namelijk niet relaxt. De stick kostte ongeveer 3 euro.

Mijn favoriete lippenbalsem

Dan de Ultrabalm van Lush. Deze balm kun je niet alleen op je lippen smeren maar ook op andere droge plekjes en bestaat uit maar drie soorten oliën, namelijk biologische jojoba en rozen en candelilla. De geur is neutraal en er zitten een soort korreltjes in, waarschijnlijk omdat de balm emulgatorloos is. Ik vind het op zich niet storend. Je hebt er weinig van nodig en hij laat een licht glansje achter. Er zit 45 gram in het blikje en hij kostte 15 euro.

Mijn favoriete lippenbalsem

Ten slotte mijn favoriet! Badger Tangerine Breeze. Mmmm…die geur!! Hij laat een mooi glansje achter en voelt echt heerlijk smooth aan. Bestaat ook uit diverse biologische oliën zoals olijfolie, bijenwas, mandarijnen, citroen, grapefruit en sinasappelolie, salie, aloë vera en rozenolie. Mijn vriend, die een hekel heeft aan pepermunt en nogal kieskeurig is voor wat betreft lippenbalsem, was meteen fan. Nou dat zegt toch wel wat ;) Ik kocht dit blikje (21 gram) bij de Erica voor een euro of vijf.

Mijn favoriete lippenbalsem

Wat voor soort lippenbalsems gebruik jij? En welke is je favoriet?

author avatar

Op AllThatFood vind je dagelijks een aan eten gerelateerd artikel. Recepten, reviews over producten of restaurants, artikelen over foodlifestyle, maar ook achtergrondartikelen en interviews passeren de revue. Je kunt me ook vinden op Twitter, Facebook, Bloglovin en Instagram. Een berichtje achterlaten bij de comments = <3 Veel plezier met lezen (en koken)!

4 Comments

  1. Ik gebruik de lippenbalsems van Greenland. Biologisch met lekkere smaakjes. Ze trekken lekker in en er blijft niet een laagje op je lippen zitten. Mijn lippen zijn nog nooit zo zacht en verzorgd geweest, sinds ik de lippenbalsems van Greenland gebruik.

  2. Pingback: Review: lippenbalsem van Hurraw - hetkanWel.nl

  3. Pingback: Review: smoochy lips lippenbalsem van Gwdihw - hetkanWel.nl

  4. Pingback: Review: smoochy lips lippenbalsem van Gwdihw - test.hetkanWel.nl

Geef een reactie

(*) Verplicht, Je emailadres is niet zichtbaar voor anderen

Current ye@r *