Douchegel en bodylotion van Skin Blossom

Douchegel en bodylotion van Skin Blossom

Eerder al schreef ik een review over de rozenhandcrème van Skin Blossom die een Beauty Award won. Hoe fijn zijn de douchegel en bodylotion van dit merk eigenlijk?

De twee flessen zijn in dezelfde stijl als de handcrème. Wit met fris groene accenten. Ook weer die leuke blaadjes op het etiket. De cleanse and nourish bodywash is een lekkere dikke gel. Er zit natuurlijk geen SLS in, dus het schuimt niet gigantisch, maar als je een loofah, puff of iets dergelijks gebruikt kom je qua schuim een eind. De moisturising bodylotion heeft ook een fijne substantie: niet te dik, niet te dun. Het lijkt alleen wel alsof mijn huid na het aanbrengen wat stug aanvoelt.

Medicinaal
Beide producten ruiken naar Orange Flower, sinasappel dus. Het is fijn dat de twee producten op elkaar zijn afgestemd, maar helaas vind ik de geur een beetje medicinaal aandoen. Je ruikt heel licht sinasappel met een kruidige ondertoon, maar uiteindelijk overheerst een soort medicijnachtige geur. Ik moet wel zeggen dat dit verdwijnt. Bij de bodylotion blijft bijvoorbeeld een kruidige geur achter. Helaas kan ik daar dan weer geen sinasappel uithalen.  Natuurlijk is geur heel persoonlijk, maar voor mij is dit een reden om het product niet vaak te pakken. Tja, zie hier het nadeel van online shoppen: je kunt producten niet besnuffelen!

Skin Blossom heeft het certificaat van Soil Association Organic Standard en de bodywash bevat 74 procent biologische ingrediënten, de bodylotion 93.

_MG_2584

Bodywash: Aqua (Water), Coco Betaine, Decyl Glucoside, Coco Glucoside, Glycerin*, Sucrose Cocoate, Citrus Aurantium Dulcis* (sweet orange oil), Phenoxyethanol/ Benzyl Alcohol/ Potassium Sorbate, Aloe Barbadensis leaf juice powder* (Aloe Vera), Sodium Benzoate, Citric Acid, Tocopherol (Vitamin E), Zingiber Officinalis* (ginger oil), Limonene and Linalool

Douchegel en bodylotion van Skin Blossom

Bodylotion: Aqua (Water), Stearic Acid, Glyceryl Stearate, Prunus Amygdalus Dulcis* (Sweet Almond Oil), Glycerin*, Vitis Vinifera* (Grape Seed Oil), Helianthus Annuus* (Sunflower Oil), Glyceryl Stearate/ CetearylAlcohol/ Cetyl Palmitate/ Cocoglycerides, Sodium Stearoyl Lactylate, Aloe Barbadensis leaf juice powder* (Aloe Vera), Phenoxyethanol/ Benzyl Alcohol/ Potassium, Citrus Aurantium Dulcis* (sweet orange oil), Sodium Benzoate, Zingiber Officinalis* (ginger oil), Limonene and Linalool. *Biologisch geteeld

Biologische ingrediënten
De cleansers (reinigers) zoals Coco Betaine en Decyl Glucoside in de bodywash zijn relatief mild. Wat ik alleen écht niet begrijp is dat er phenoxyethanol in zit. Dit conserveermiddel heeft namelijk een hoge allergiegraad en is tot één procent toegestaan. Gezien het ingrediënt onderaan staat mogen we er vanuit gaan dat er ook maar weinig van in zit. Andere conserveermiddelen zijn Sodium Benzoate en Benzyl Alcohol. Sodium Benzoate kan ook contactallergie veroorzaken en wordt niet alleen toegepast, maar altijd in combinatie met andere preservativen. Benzyl Alcohol is een harde alcohol soort.

De biologisch geteelde ingrediënten zijn glycerine (trekt vocht aan en zorgt voor een zacht gevoel) en biologische oliën namelijk druivenpitolie, zonnebloemolie sinasappelolie, aloë vera olie, gemberbolie.

_MG_2608

Ik kocht deze producten bij Big Green Smile, maar ben er achter gekomen dat beautydrogist ze ook verkoopt. Skin Blossom is niet duur voor biologische cosmetica, maar ik zou deze producten niet opnieuw kopen. Toch vooral vanwege de geur, enkele verdachte ingrediënten en omdat de bodylotion je huid stug maakt.

author avatar

Op AllThatFood vind je dagelijks een aan eten gerelateerd artikel. Recepten, reviews over producten of restaurants, artikelen over foodlifestyle, maar ook achtergrondartikelen en interviews passeren de revue. Je kunt me ook vinden op Twitter, Facebook, Bloglovin en Instagram. Een berichtje achterlaten bij de comments = <3 Veel plezier met lezen (en koken)!

Geef een reactie

(*) Verplicht, Je emailadres is niet zichtbaar voor anderen

Current ye@r *