Pure and Natural lippenbalsem van Labello

Pure and natural lippenbalsem van Labello

Labello?! Ja Labello! Na mijn helaas wat minder geslaagde lippenbalsem van Sante MOEST ik snel iets hebben, maar ik had geen tijd om naar de biologische winkel te gaan dus heb ik me naar de dichtstbijzijnde Etos gerept voor een spulletje van een Bekend Merk. Een vrouw in lippenbalsemnood doet nu eenmaal gekke dingen ;)

Ik kon bij de lokale Etos kiezen uit Blistex die ik ‘vroeger’ (lees eigenlijk nog maar een jaar geleden) vaak gebruikte, Dr. Schwaab, Purol, iets in een knalroze blikje en tien soorten Labello’s. Ik heb dat laatst genoemde merk echt al jaren niet meer aangeraakt, maar omdat ik een variant spotte met de wervende tekst PURE & NATURAL erop wilde ik dat wel eens proberen. Voor de afwisseling vind ik het soms leuk om uit te zoeken hoe puur natuur de producten van een daarmee koketterend Bekend Merk zijn ;)

Ik heb gekozen voor melk en honing. Zonder reden, behalve dat ik haast had en niet uitgebreid de lippenbalsems in de Etos kon bekijken. Laat staan eraan snuffelen. Ik kon nergens online de ingrediënten vinden, dus ik heb alles overgetikt..

Octyldodecanol, Cera Microcristallina, Hydrogenated Polydecene, Cetyl Palmitate, Ricinus Communis Oil, Polyisobutane, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Myristyl Myristate, C20-40 Alkyl Stearate, Cetearyl Alcohol, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Butyrospermum Parkii Butter, Cera Carnauba, Glycerin, Simmondsia Chinensis Oil, Tocopheryl Acetate, Cera Alba, Mel, Sine Adipe Lac, Vitis Vinifera Seed Oil, Aqua, Maltodextrine, Neohesperidin Dihydrochalcone, BHT, Linalool, Benzyl Salicylate, Parfum, CI 77492

Wanneer je biologische lippenbalsems gewend bent is dit een extreme waslijst.  Een lippenbalsem is eigenlijk niks anders dan wat wassen, oliën, een emulgator en misschien een conserveermiddel bij elkaar in een bakje of stick geperst. Opvallend is dat er wel écht met diverse wassen en oliën is gewerkt, zoals shea butter, bijenwas, druivenpitolie en jojobaolie. Van wat ik heb begrepen is de shea butter en jojobaolie in deze stick écht biologisch geproduceerd. Dat is mooi!

Pure and natural lippenbalsem van Labello

Stiekem
Je zou zeggen ‘hey, er zit geen petrolatum of paraffinum in’. Klopt, het staat inderdaad niet zo op de lijst, maar het tweede ingrediënt is Cera Microcristallina en dat is een afgeleide daarvan. Dit geeft onder meer glans aan de stick. Dus stiekem zit het er gewoon wel in…de sneaky bastards! Ook valt de antioxidant BHT mij tegen, want het is behoorlijk allergeen. Niet een stofje dat je graag aantreft in je cosmetica. Het staat wel bijna onderaan. Dan Myristyl Myristate. Een emolient die wordt gebruikt in nagellakremover (!) en acne kan veroorzaken.

Frappant dat er ook gebruik is gemaakt van twee zoetstoffen, namelijk Maltodextrine en Neohesperidin Dihydrochalcone. Waarschijnlijk om een lekkere smaak te geven. De geur vind ik vrij sterk trouwens voor een lippenbalsem waarvan het parfum helemaal onderaan de lijst staat. Last but not least: ondanks dat Labello voor deze natuurlijke lijn natuurlijke wassen en oliën gebruikt voelen mijn lippen na een half uurtje alweer droog aan. Tja en wat doe je dan? Yups. Opnieuw smeren. Dit was ooit de reden waarom ik was afgestapt van Labello en ik vind het jammer om te merken dat er eigenlijk, behalve een aantrekkelijk marketingverhaal en de verhoogde prijs (3 euro per stick) niet veel veranderd is. Voor een euro meer heb je een stick van een biologisch merk en daar heb je veel minder van nodig omdat het beter voedt. Dus behalve beter voor het milieu en je gezondheid is dat uiteindelijk ook beter voor je portemonnee. Toch maar weer snel naar de bio-winkel!

author avatar

Op AllThatFood vind je dagelijks een aan eten gerelateerd artikel. Recepten, reviews over producten of restaurants, artikelen over foodlifestyle, maar ook achtergrondartikelen en interviews passeren de revue. Je kunt me ook vinden op Twitter, Facebook, Bloglovin en Instagram. Een berichtje achterlaten bij de comments = <3 Veel plezier met lezen (en koken)!

4 Comments

  1. Hoi Claudia.

    Ik ben benieuwd of jij het aloude middel Vaseline (niet eens als merk maar als middel) de titel groen zou geven?
    100% zuivere vaseline bevat mijns inziens geen andere verkeerde stoffen of is er een reden waardoor het middel toch niet milieuvriendelijk is?

    Ik hoor het graag van je, alvast bedankt!

  2. Pingback: 10 Ingredienten die je beter kunt verbannen uit je badkamer | Bewust Nieuws

Geef een reactie

(*) Verplicht, Je emailadres is niet zichtbaar voor anderen

Current ye@r *