Rozemarijn shampoo en conditioner van Green People

Rosemary shampoo en conditioner van Green People

Deze producten waren voor mij dé reden om Britse webshops te bezoeken. Je kunt de shampoo namelijk wel in Nederland krijgen, maar de conditioner kon ik niet zo snel vinden. Benieuwd naar mijn bevindingen?

Ik kamp al sinds ik me kan herinneren met een gevoelige hoofdhuid. Het voelt trekkerig aan, ik heb last van roos en soms zelfs bulten die ik tot bloedens toe open krab (!). Niet grappig en schilfers op zwarte kleding zijn op z’n zachtst gezegd niet bepaald charmant. Ook wordt mijn haar vrij snel vet, ondanks dat ik het thuis in een knot draag. Tja, als het jeukt ga je krabben en zit je dus alsnog aan je haar ondanks dat je het opgestoken draagt. Ik heb allerlei soorten producten geprobeerd: van de agressieve anti-roos shampoos zoals Head&Shoulders tot mildere producten waaronder Resdan, maar ook goedkope shampoo’s, duurdere drogisterijmerken, luxe kappersproducten en biologische kruidenshampoos. Eigenlijk helpt helemaal niks. Erg frustrerend…

Green People is een Brits gecertificeerd biologisch merk, geschikt voor veganisten en maakt verschillende soorten verzorgingsproducten, waaronder deze shampoo en conditioner die helpen bij een jeukerige hoofdhuid. Ik weet niet meer hoe ik bij dit merk kwam. Volgens mij had ik enkele goede reviews gelezen en raakte daardoor enthousiast. Hoe dan ook bestelde ik ze via Big Green Smile en het testen kon beginnen.

Fris design
Het zijn grote tubes (200 ml) waar je wel even mee vooruit kunt. De belofte is ook dat je er maar weinig van nodig hebt. Het design is ten eerste lekker fris met groene accenten en een hip logo. De shampoo ruikt minder sterk dan de conditioner en heeft een wat afwasachtige geur. Opvallend is ook dat de shampoo dik en gelachtig is, terwijl de conditioner super dun is. Het is met die substantie bijna onmogelijk om geen conditioner te morsen wanneer je de tube in de douche open maakt. Best onhandig!

Rosemary shampoo en conditioner van Green People

De shampoo wil eerst niet schuimen, maar wanneer je het inmasseert schuimt het toch behoorlijk. Het voelt wel een beetje stug aan. Idem voor de conditioner eigenlijk, maar dat komt omdat er geen siliconen in zitten. Ik kam het wel heel voorzichtig met een grove kam door en dat gaat ondanks het wat stugge gevoel prima. Voor mijn haar heb ik inderdaad niet zoveel nodig, maar mijn vriend, die wax en gel gebruikt en deze producten ook eens wilde proberen, wel. Overigens had hij het idee dat ze beter reinigen dan die van Dr. Organic al zijn ook deze producten volgens hem niet optimaal.

Ik merk jammer genoeg niet dat het niet werkt tegen een jeukerige hoofdhuid. Zodra ik mijn haar heb gewassen jeukt het alweer. Ook wordt mijn haar een stuk droger en doffer van deze producten en is het binnen een dag weer vet. Argh, zo jammer! Voor een tientje per tube zou je wel meer mogen verwachten.

Hieronder de ingrediënten:
Shampoo: Aqua, Glycerin, Decyl glucoside, Sodium cocoamphoacetate, Cocamidopropyl betainamide mea chloride, Betaine, *Aloe barbadensis (aloe vera) powder, Ananas sativus (pineapple) extract, Aroma [^*Rosmarinus officinalis (rosemary) oil, ^*Lavandula angustifolia (lavender) oil, *Lavandula hybrida super (lavandin) oil], *Olea europaea (olive) oil, *Linalool (from essential oils). ^Fair Trade *Gecertificeerd biologisch geteeld

Rosemary shampoo en conditioner van Green People

Conditioner: Aqua, Cetearyl alcohol, *Olea europaea (olive) oil, Levulinic acid, Cetrimonium chloride, *Helianthus annuus (sunflower) seed oil, Triticum vulgare (wheat germ) oil, *Aloe barbadensis (aloe vera) powder, Ananas sativus (pineapple) extract, Faex (B-vitamins), Aroma [^*Rosmarinus officinalis (rosemary) oil, ^*Lavandula angustifolia (lavender) oil, *Lavandula hybrida super (lavandin) oil], Citrus nobilis (mandarin) seed extract, Citrus aurantium bergamia (bergamot) seed extract, Citrus aurantium dulcis (sweet orange) seed extract, Citric acid (pH-modifier), Potassium sorbate, *Linalool (from essential oils). *92.3% biologisch ^Fair Trade

Rosemary shampoo en conditioner van Green People

MEA?!
Alle ingrediënten hebben een natuurlijke oorsprong en zijn grotendeels biologisch geteeld of Fair Trade. Ik zie nu ook waarom de conditioner een sterkere geur heeft. Er zitten meer aromatische oliën in. De gebruikte reinigers in de shampoo zijn relatief mild, maar waar ik me zorgen om maak is de stof Cocamidopropyl betainamide MEA chloride. Dit is een reiniger van kokosnoot, maar MEA is de afkorting voor monoethanolamine en kan de huid irriteren. Hmmz…Ook zit er een alcohol in de conditioner. Het is dan wel een zachte alcoholsoort, maar het zou kunnen verklaren waarom mijn haar droog wordt. En misschien kan ik tenslotte gewoon écht niet tegen reinigers?? *zucht*

Ik ben momenteel aan het afbouwen qua wassen. Dat is beter voor mijn haar en gevoelige hoofdhuid. Ik waste het heel erg lang om de dag, maar ik probeer het nu te rekken naar twee keer per week en ik hoop dat het me lukt om daar één keer van te maken. Ik heb wel eens geprobeerd om mijn haar alleen goed te spoelen onder een lauwwarme douche, maar daarvan wordt het dus niet schoon en loop ik alsnog nog met vettig haar rond. Misschien moet ik gewoon helemaal stoppen met shampoo waar reinigers in zitten (als die al bestaan?)? En loont het voor mij de moeite om zelf shampoo te maken? Dat wilde ik sowieso eens proberen. Ik ga eens op zoek naar recepten. Iemand misschien tips?

author avatar

Op AllThatFood vind je dagelijks een aan eten gerelateerd artikel. Recepten, reviews over producten of restaurants, artikelen over foodlifestyle, maar ook achtergrondartikelen en interviews passeren de revue. Je kunt me ook vinden op Twitter, Facebook, Bloglovin en Instagram. Een berichtje achterlaten bij de comments = <3 Veel plezier met lezen (en koken)!

9 Comments

 1. Of je haar helemaal niet meer wassen met shampoos, alleen met conditioners! Google maar eens op CO wassen (Conditioner Only). Ikzelf gebruik een shampoo van Yes to Cucumbers die is vrij mild en irriteert mijn hoofdhuid niet! Oh en houdt vol, ik ben ook van elke dag mijn haar wassen naar om de dag gegaan, toen 2 keer in de week, nu 1 keer per 5 dagen ongeveer en na een jaar (eindelijk!) ziet het er ook nog op dag 4/5 mooi en schoon uit!

 2. Ik herken je probleem helemaal! heb er ook al (veel te lang) last van.
  Wat ik nu recent doe is alepzeep gebruiken om mijn haar te wassen, geen last van schilfers en ook bijna geen jeuk maar voor men haar zelf is het niet zo geweldig, blijft soms een vettig laagje achter en is ook niet zo doorkambaar. Maar misschien dat een naspoeling van de punten met azijn wel kan helpen, moet ik eens proberen.
  Echte alepzeep herken je trouwens aan een stempel die er in gedrukt staat.

 3. je zou je ook kunnen proberen om je haar alleen met conditioner te wassen. En ken je het lichaamspoeder van dr.hauschka? dat is geweldig als droogshampoo om de dagen tussen het haarwassen te rekken. Succes ermee. Ik ben inmiddels van om de dag naar 2 keer per week gekomen en het bevalt erg goed :) één keer in de week lijkt mij op dit moment (nog) niet haalbaar, maar wie weet ooit misschien wel. Liefs, liv

 4. Hey allemaal!

  Dank voor alle tips :) Ik ga eens Googlen op Alepzeep en conditioner only. Wel een andere conditioner dan die van Green People dan…grrr zoooo irritant dat die niet goed bevalt…

  @Sophie: ik kende je blog niet. Leuk! Ga je ook meteen even volgen op Twitter!

  Groetjes,

  Claudia

 5. Hoi, ik zou inderdaad een Aleppo zeep gebruiken. Ik bestel deze altijd bij olijoliezeep.nl en bevalt tot nu toe prima. Lekkere grote blokken en niet duur!

 6. Pingback: Review: black volumising mascara van Green People - hetkanWel.nl

 7. Pingback: Zeven redenen om SLS te laten staan - test.hetkanWel.nl

Geef een reactie

(*) Verplicht, Je emailadres is niet zichtbaar voor anderen

Current ye@r *