Black volumising mascara van Green People

Mascara van Green People

En wéér een product van Green People. Dit keer gaat het om de volumising mascara die de Natural Health Beauty Award 2011 won. Klik verder voor de review.

Green People is een Brits natuurcosmeticamerk. Net zoals de Organic Homme herenverzorgingslijn is deze mascara door Ecocert gecertificeerd. 98,7 procent van de ingrediënten heeft een natuurlijke oorsprong en 23,4 procent daarvan is biologisch geteeld. Hieronder de ingrediënten:

Aqua (water), Cera alba (beeswax)*, Prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil*, Cera carnauba (carnauba wax)*, Stearic acid, Butyrospermum parkii (shea) butter*, Glycerin, Triticum vulgare (wheat) starch*, Glyceryl stearate, Glyceryl caprylate, Tocopherol, Helianthus annuus (sunflower) seed oil, Xanthan gum, Potassium hydroxide, Benzyl alcohol, Dehydroacetic acid. May contain: CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77007, CI 77288, CI 77289, CI 77742, CI 77510 (mineral pigments). *biologische oorsprong

Zoals je ziet enkele biologische wassen en oliën, waaronder amandelolie, bijenwas en sheaboter. Er zit ook vitamine E in (Tocopherol), wat emulsifiers, kleurpigmenten en conserveermiddelen. Er staat trouwens heel duidelijk op het doosje ‘stop met gebruiken wanneer irritatie optreedt’. Dit kan komen door Benzyl alcohol, een conserveermiddel waar mensen met een parfumallergie mogelijk niet tegen kunnen. En ik kwam er zojuist achter dat Potassium hydroxide (niet te verwarren met het milde Potassium sorbate) corrosief is. Eh?? Expliciet niet gebruiken bij ogen staat er op Wikipedia. Er zit weinig van in, maar ik vind een vreemde keuze voor een natuurcosmeticaproduct.

Mascara van Green People Mascara van Green People_MG_4569 (2)

Strakke verpakking
Iets positiefs dan maar. De mascara komt in een mooi strak zwart doosje met groen-beige accenten. Hip en verzorgd, maar natuurlijk ook weer extra afval ;) Gelukkig kan ie gewoon bij het papier. Ook de mascara is lekker strak vorm gegeven in glanzend zwart met witte letters. Op de website kon ik overigens niet vinden of het doosje van gerecycled papier is gemaakt, maar er staat wel ‘verpakking (van mascara) is gemaakt honderd procent natuurlijk plastic’. Eh…ja?! Er is weinig natuurlijk aan plastic dacht ik zo…

Ik zou het borsteltje een mediummaat noemen. Niet groot, niet klein en de borstelhaartjes zijn zacht. Er zit geen bijzondere geur aan de substantie zoals me eerder opviel bij andere merken. Heel fijn is dat het borsteltje de overtollige mascara van binnen eraf haalt, waardoor de huls netjes schoon blijft. Qua effect zou ik het ook een mediummascara willen noemen. Hij geeft volume. Niet extreem, maar wel voldoende. Zeker voor een dagelijkse look.

Helaas lijkt het alsof deze mascara gedurende de dag van je wimpers verdwijnt. Eigenlijk zou je tijdens de rit moeten bijwerken om het effect te behouden. Tenslotte viel het me op dat de huls klein is. En dat kan kloppen. Deze mascara komt in 7 ml. Persoonlijk vind ik 17,50 euro dan wel aan de prijs voor deze hoeveelheid en het effect. Ik vind dat je bij Dr. Hauschka of Logona meer waar voor je geld krijgt. Al was het maar omdat zij geen corrosieve ingrediënten gebruiken.

author avatar

Op AllThatFood vind je dagelijks een aan eten gerelateerd artikel. Recepten, reviews over producten of restaurants, artikelen over foodlifestyle, maar ook achtergrondartikelen en interviews passeren de revue. Je kunt me ook vinden op Twitter, Facebook, Bloglovin en Instagram. Een berichtje achterlaten bij de comments = <3 Veel plezier met lezen (en koken)!

6 Comments

 1. Er is wel degelijk al een aantal jaar een natuurlijk plastic op de markt, namelijk PLA http://www.moonennatural.com/pla.html. In principe moet op elke plastic verpakking een nummer opstaan. Op die manier weet je van welke plastieksoort de verpakking is gemaakt. Meer daarover vind je op http://en.wikipedia.org/wiki/Resin_identification_code

  Potassium hydroxide (KOH) is een sterke base en wordt meestal als een zuur-base regulator gebruikt. Wordt zoals NaOH gebruikt als soda om zeep te maken. Volgens de “Kosmetikverordnung” mag er in nagellakverwijderaar slechts 5% gebruikt worden, in haarontwarrings- en ontharingsproducten 1.2%. KOH doet met rechtsreeks contact de huid opzwellen en kan bij contact met de ogen verblinding veroorzaken. Weetje : KOH zijn die witte korrels die je ziet als batterijen “lekken”.
  Dus absoluut géén veilig ingrediënt voor in een mascara :-(

  • Hoi Iris,

   Hmmmz…Ik vind het erg raar dat dit merk dat stofje gebruikt hoor. En nog vreemder dat ze een award krijgen :S Dit soort instanties mogen wel beter research doen naar de ingredienten die worden gebruikt (vind ik).

   En dank voor je aanvulling op het gebied van natuurlijk plastic. Had ik inderdaad niet aan gedacht :) Jammer genoeg kan ik er niks over terug vinden op hun site. Het enige wat er staat is: “This product is packaged with 100% natural plastic that is coloured with earth-friendly, natural colour.”

   Groetjes,

   Claudia

   • Die awards van Natural Health Beauty magazine moet je met een korrel zout nemen. Als ik wil dat volgende keer (2012) er een hoop Logona producten awards winnen, dan maak ik een pakket en stuur ik de hele rimram naar hun redactie. Kostprijs : een dikke 1000 euro. Als kleinhandelaar kan ik dit niet uiteraard. Voor Green People is dit uiteraard anders. Zij zijn een engelse fabrikant met een eigen uitgebreidde webshop. En NHB magazine is een engels maandblad. Dus die 1000 euro is een peuleschil in marketing termen en is “makkelijke” reclame. Die van NHB laten de redactrices gewoon de producten testen en doen verder geen research. De combinatie van de naam “green people” en het label “ecocert” is voor hun al voldoende om het goed te keuren :-s

    En dan kom ik naadloos bij Ecocert. Elke keer ik het tegenkom, ontstaat er een grrrrrrrr in mijn lijfje ;-) Ecocert vraagt aan hun fabrikanten dat 95% uit natuurlijke ingrediënten gehaald moet worden, en wat die andere 5% is, daar maken ze hun niet zo druk over. Maar naar mijn inziens maak of kraak je juist daarmee een product. Natuurcosmetica = 100% natuurlijk punt uit. 95% is gewoon niet goed genoeg. Op de website van Green people staat wel vermeld “98.71% natural ingredients” dus da’s dan wel zo eerlijk. Ik heb bij producten van Green people ook al phenoxyethanol tegengekomen, en da’s ook niet echt natuurlijk te noemen.

    Geef mij dan maar NaTrue en/of BDIH gelabelde producten ;-)

    Anyway, anders moet jij eens een emailtje sturen naar Green People, met de vraag welke soort plastic dat ze dan gebruiken. Misschien leren we nog iets bij :-)

 2. mmm vind het effect niet echt bijzonders.. Hauschka en logona hebben je echt meer WOW ogen gegeven :)
  Zelf zou ik een kleinere fles helemaal zo erg niet vinden, moet namelijk toch altijd de helft weggrooien omdat ik niet zo vaak mascara gebruik en de helft van de inhoud altijd uitdroogt.

  Dank voor de review! Groetjes, liv

 3. Pingback: Review: Rejuvenating facewash van Faith in nature - hetkanWel.nl

Geef een reactie

(*) Verplicht, Je emailadres is niet zichtbaar voor anderen

Current ye@r *