De Dopper

Water drinken is gezond, maar iedere keer een nieuwe kopen niet bepaald duurzaam. Heb je er ooit bij stil gestaan dat er voor één wegwerpflesje een liter water en olie nodig is om het te produceren? En dat al die flesjes meestal in een ander land worden gevuld, door half Europa met vrachtwagens worden vervoerd wat liters benzine kost om meestal eenmalig te worden gebruikt en tenslotte op de vuilnisbelt te belanden (de schatting: dagelijks alleen al in Nederland 500.000!!)? Oeps, zo had ik er tot voor kort dus nooit over nagedacht.

Natuurlijk herbruikte ik een wegwerpwaterfles een stuk of tien keer, maar gooide het dan altijd weg omdat ik het vuil niet tussen de randjes weg kreeg. Ik heb wel eens begrepen dat er miljoenen bacteriën, vergelijkbaar met slootwater, in een flesje zitten als je het niet goed schoonmaakt. Yuk! Gelukkig kun je prachtige flesjes kopen die je makkelijker kunt schoonhouden. Ik ben eens gaan Googlen en kwam bij de Dopper uit. Vraag me niet naar de naam…omdat er een schroefdop op zit? Een subtiele en symbolische link naar Johannes de Doper (in alle eerlijkheid mijn eerste associatie hihi)?

Het flesje is heulemaal van Nederlandse bodem. Ontworpen door Rinke van Remortel en geproduceerd van zoveel mogelijk gerecycled materiaal in Nederland. Leuke bijkomstigheid is dat een deel van de opbrengsten naar Simavi gaat (op de site wordt op een transparante manier bijgehouden waar het geld exact naar toe gaat) én dat je een hippe App gratis kunt downloaden. Met de app kun je per plaats in de hele wereld kijken waar jij je flesje met kraanwater kunt bijvullen. Handy! Natuurlijk kun je die app ook downloaden zónder dat je het flesje aanschaft…maar het is wel zo leuk om de makers te sponsoren toch?

Dopper Dopper

De Dopper

Hij ziet er mooi en stijlvol uit en bestaat uit drie delen. De blauwe waterfles met hun logo erop, een witte dop die je erop schroeft zodat je er makkelijk uit kunt drinken en een blauwe dop om het geheel af te sluiten. Geinige feature is dat het witte gedeelte en de dop samen een bekertje vormen. In alle eerlijkheid gebruik ik die functie niet, ik schroef de blauwe dop er gewoon af om direct uit het flesje te drinken. Een klein nadeel is dat er soms een beetje water tussen het witte gedeelte en de blauwe fles gaat zitten. Dit kan een beetje lekken. Een tip is om de fles voordat je de witte dop erop draait even droog te maken met een doek. Ik kocht de fles voor een tientje bij Bespaar Bazaar, maar kijk vooral op hun site om te zien waar je het flesje nog meer kunt aanschaffen.

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

One Comment

 1. Hoi Claudia,

  Ik zag laatst op een reisblog een berichtje staan over de waterbobble.
  Ik moest meteen aan jou denken en hoopte hier een review te vinden.
  Het is een gerecyclede drinkfles die water zuiverd. Aangezien wij veel reizen en regelmatig naar Azie gaan, lijkt me dit een goede oplossing. We kunnen hun kraanwater niet drinken waardoor we eigenlijk altijd genoodzaakt zijn om flesjes water te kopen. Ik vind dat altijd zo erg, want je gebruikt ze een keer en dan gooi je ze weg. Onzin, dit moet duurzamer kunnen.
  De bobble kan dus een goed uitkomst zijn. Op hun site http://www.waterbobble.nl vind ik alleen heel weinig info over hoe het precies werkt. En welk water je wel en niet kan zuiveren. Oke ik begrijp dat slootwater niet verstandig is, maar Aziatisch of Afrikaans kraanwater wel?
  Op forums kom ik gemende meningen tegen, maar wat moet ik geloven?
  Heb jij al ervaring met de bobble?

  Groetjes,
  Maruscka

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published