Aloë Vera en Tea Tree deodorant van Dr. Organic

Is aluminium in deodorant nou wel of niet slecht? De verhalen lopen uiteen.

Sommige onderzoekers zijn van mening dat de aangetroffen aluminium in borsttumoren afkomstig is van deodorant, maar het Kankerfonds en het meldpunt Gezondheid en Milieu spreken dit bijvoorbeeld tegen. Daarnaast zijn er onderzoeken gedaan naar de relatie tussen aluminium en Alzheimer. Mensen die dementeren blijken een hoge concentratie aluminium in hun hersenen te hebben. Sommige wetenschappers beweren dat dit onder meer door deodorant met aluminium komt. Waar of niet, je moet doen waar je je goed bij voelt. Mijn mening: waarom zou je aluminium onder je oksels smeren als het niet persé nodig is? Bovendien sponsor ik liever een kleiner merk dat zich inzet voor een duurzamere wereld. In deze review Dr. Organic.

Ik heb er twee: Dr. Organic Tea Tree en Dr. Organic Aloë Vera. De Tea Tree ruikt vrij sterk naar Tea Tree. Geen vervelende geur, maar past niet altijd bij de gelegenheid. Tea Tree heeft van nature een anti-bacteriele werking en ik moet zeggen dat hij inderdaad langer werkt dan de Aloë Vera. Ik gebruik de Tea Tree vooral voor het sporten en de Aloë Vera voor dagelijks gebruik. Die heeft een lichte aangename citrusgeur. Erg lekker, maar als je er een flinke fietstocht op hebt zitten loop je risico op een odeurtje. Dit is inderdaad een minpunt van deo’s zonder aluminium, want ze sluiten je huid niet hermetisch af. Ik neem m’n deo nu gewoon mee. Ik denk dat ik op zoek ga naar een kleiner formaat, eventueel van een ander merk. Het is een prima verpakking, lekker stevig van gehard glas, maar net zoals de meeste deo’s niet erg handzaam.

Dr. Organic test haar eindproducten niet op dieren en de producten zijn geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten, wat inhoudt dat er ook geen dierlijke bijproducten zoals melk en eieren zijn gebruikt. De ingrediënten hebben grotendeels een biologisch certificaat. Even daargelaten dat er ook gewoon conserveringsmiddelen inzitten met uiteraard een natuurlijke oorsprong (bijenwas, palmolie, citroenzuur en dergelijke) maar als toevoeging is er niet veel natuurlijks aan. Laten we ervan uitgaan dat de ingrediënten waarvoor ze reclame maken dus Aloë Vera, Tea Tree IJslands mos en zonnebloemolie biologisch zijn. Ze bevatten dus geen aluminium en ook geen sulfaten, parabenen en alcohol. Erg fijn. Maar hoe werkt het dan?  Onder meer op basis van Sodium Bi Carbonate, een oldschool huis-tuin-en-keukenmiddeltje waar je niet alleen mee kunt koken maar dat ook nog eens tegen anti-transpirant werkt. Daarnaast zit er zink in dat ook tegen geurtjes werkt. Fijne bijkomstigheid is trouwens dat de deoroller niet snel uitdroogt, maar schudden voor gebruik wordt aangeraden. Ik kocht de deo’s voor een kleine 7 euro bij De Tuinen.

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

2 Comments

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published