Dryer Cubes van Ecozone

Ik kocht de Ecozone Dryer cubes samen met de Ecoballs. De cubes zijn bedoeld om bovenop je wasgoed in de droger te doen.

Omdat ze de warmte beter verdelen zou je droogsessie tot 25 procent korter moeten duren en omdat ze door je wasgoed heen worden getrommeld komt je was er minder gekreukt én zachter uit (denk: de truc met de tennisballen als je kussens en beddengoed droogt). Leuk weetje is dat ze zijn gemaakt van gif- en allergievrij materiaal.

Ze zien er grappig uit, maar ogen ook best klein (doorsnede ongeveer vijf centimeter). Werkt dit wel in een stapel wasgoed? Ik heb enkele wassen gedraaid met de Ecozone wasballen en daarna met de Dryer Cubes in de droger. De wasbeurt was dus zonder wasverzachter gedaan.

Dryercubes

Op zich komt de was met deze cubes redelijk ongekreukt uit de droger. Maar ik had niet het idee dat de droogbeurt ook werd verkort. Mijn eindconclusie is dat ik ze wel in combinatie met de wasballen blijf gebruiken, gewoon omdat het de was zachter en ongekreukter uit de droger komt. Maar ik ga er helaas geen energie mee besparen vrees ik. Ik heb ze voor 12 euro bij Bespaar Bazaar gekocht. Wil je meer productinformatie? Check de site van Ecozone!

 

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

3 Comments

 1. Beste Claudia,

  Misschien was het een idee om voor en na aanschaf van de droogballen met een stopwatch te testen. Voor een eerlijke vergelijking, zou je eigenlijk een groot aantal keren moeten testen, met steeds dezelfde hoeveelheid en type kleding, en op de zelfde manier gewassen te zijn.
  Dat is al met al een heel gedoe natuurlijk: gelukkig hebben de heren van Olino nu juist dit gedaan in een test afgelopen december. Check http://www.olino.org/articles/2010/12/06/uitgebreide-test-met-wasdrogerballen

  Zij komen op een gemiddelde reductie in energieverbruik van 13% tot 26%. Op jaarbasis komt dat in een gemiddeld gezin uit op zo’n €15 tot €30 per jaar.

  Groet,
  Gijs de Reeper
  Greenem

  • Hoi Gijs,

   Dank je wel! Wat goed dat er een bedrijf is geweest die een échte feitelijke test heeft gedaan en ik zie deze info dan ook zeker als een mooie aanvulling. Ik blijf ze trouwens toch nog trouw gebruiken 🙂

   Groetjes,

   Claudia

   PS Interessante organisatie waar je voor /werkt (Greenam). Ga ik even in de gaten houden 🙂

 2. Ik heb ze ook gebruikt. Na een tijd zag ik opeens dat er in mijn Droog trommel zelf allemaal deukjes zaten toen ben ik er maar mee gestopt

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published