Handcrème basis sensitiv Q10 van Lavera

Ergens in de prille lente ging ik gehaast onderweg naar een afspraak. Het was nog koud en ik had droge handen. Aangezien mijn moeder me heeft geleerd dat je nooit zonder nette schoenen en onverzorgde handen kunt aankomen 😉 besloot ik nog even de Erica (reformwinkelketen) op Amsterdam CS binnen te rennen.

Ik liep daar tegen de basis sensitiv handcrème van het Duitse merk Lavera aan. Tijd om uitgebreid te smeren had ik niet. Op de verpakking staat ‘has a pleasant delicate fragrance’ en de inderdaad aantrekkelijke geur (denk: drop, licht bloemig en ergens in de verte een fris citroentje) gaf de doorslag om de crème te kopen.

Hij belooft een stevige én zachte huid. Naast biologische amandelolie en biologische jojoba zit er ook het co-enzym Q10 in. Over dat laatste kan ik kort zijn. Q10 zou de celverdeling van de huid stimuleren, maar dat is nooit wetenschappelijk aangetoond. Beetje jammer dus dat Lavera achter de Grote Bekende Merken aanhobbelt voor wat betreft dit soort beloftes.

Handcreme van Lavera

De tube ziet er modern en stijlvol uit. Niet te groot (ideaal voor je handtas) en het plastic voelt prettig, een beetje fluweelachtig zacht, aan. De crème is stevig, zodra je hem uitsmeert voelt het heel licht waterig aan. De crème trekt snel in, maar als je je handen tot een vuist balt voelt het toch wat plakkerig in je handpalm aan. Dit verdwijnt overigens na een half uur. Je krijgt er heerlijke poezelige handjes van. En die geur….mmmm!!

Handcreme van Lavera Handcreme van Lavera

Twee belangrijke aspecten van deze crème zijn: biologische ingrediënten van eigen productie en de stempel ‘vegan’. Oftewel, er zitten geen dierlijke producten in. De handcrème kostte zes euro.

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

One Comment

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published