Lip Balm met granaatappel van Burt’s Bees

Ik ben een absolute lipbalm-addict! Als ik een balsem heb opgesmeerd kan ik niet stoppen mijn lippen te krullen om de geur maar tot me te blijven nemen. Very charming, i can tell ya 😉
Jarenlang was mijn referentiekader: de standaardproducten van de drogist. Denk Labello, Dr. Schwaab en Blistex. Ik vond dat het laatste merk het langst bleef zitten en dacht ‘dan zal het wel goed zijn’. Sinds ik weet dat er in Blistex onder meer petroleum zit (inderdaad het goedje dat je groot of overgrootouders vroegah in hun lampje stopten), hoeft het voor mij niet meer. Ben nu dus hard op zoek naar lekkere sticks en smeerseltjes met ingrediënten die ik wél op mijn lippen wil hebben.

In De Tuinen kwam ik Burt’s Bees tegen. Toegegeven, na de ‘vertrouwde’ mentholgeur van Blistex moest ik een beetje aan Burt’s Bees wennen. Al hun producten zijn gemaakt van natuurlijke bijenwas en dat ruik je. Maar ik vind het nu heerlijk (lees: zodra ik het heb opgesmeerd zit ik continu met omhoog gekrulde lippen hehehe). En niet onbelangrijk: Burt’s Bees lipbalsem hydrateert, je krijgt er zachte lippen van en het blijft vrij lang zitten. Voor mij toch wel dé kernwaarden van een goede lipbalsem. Hoezo aardolie? Bijenwas rules!

Als journalist (en mens!) ben ik gevoelig voor mooie verhalen. Burt Shavitz is imker en leefde van een schamel inkomen dat hij bij elkaar scharrelde door de verkoop van honing. In de jaren tachtig kwam hij in contact met alleenstaande moeder Roxanne Quimby die dakloos was en met haar kinderen in een tent woonde. Ze zag wel wat in de bijen van Burt en startten samen de onderneming Burt’s Bees. Eerst met de verkoop van bijenwas in de vorm van kaarsen en meubelwas. Dit liep zo goed dat er op den duur beautyproducten bijkwamen. In 1993 kocht Roxanne Burt voor vier miljoen dollar uit en verhuisde ze naar North Carolina waar de onderneming uitgroeide tot een miljoenenbedrijf. In 2007 nam het schoonmaakmiddelenbedrijf Clorax Burt’s Bees voor tachtig procent over. Het leverde Roxanne 177 miljoen dollar op, waarvan zij ruim veertig miljoen spendeerde aan een lap grond in Maine met het doel er een natuurreservaat van te maken.

_MG_7715

Nou succesverhaal of niet? Bewijst maar weer dat je meer natuurproducten prima geld kunt verdienen. Ergens vind ik het wel jammer dat het Burt’s Bees is verkocht aan een groot chemisch bedrijf, maar wel fijn dat de ingrediënten natuurlijk blijven en het merk bijen kan blijven promoten. Wist je dat de mensheid niet zonder bijen kan leven? Zij zorgen voor de bestuiving van onze gewassen. Denk daar maar eens aan als je weer in paniek opspringt omdat er een bij op je glas zit 😉 Check vooral eens hun site of bekijk de filmpjes hier onderaan.

“If we can put a face like this, this bearded hippy on your beautyproduct…it’s gotta be good, right? It’s gotta be a good product!”

“Make the planet a healthy place where the bees can fly!”

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

2 Comments

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published