Plantentandpasta van Weleda

Poetsen, flossen en je tong schrappen. De normaalste zaak van de wereld, voor mij althans. Mijn vader is tandarts en believe me, zelfs ik vind het niet prettig om in die stoel te liggen dus ik verzorg mijn tandjes maar goed. Ik heb vrij lang met Zendium en Sensodyne gepoetst, maar ik wilde wel eens een natuurlijke tandpasta gebruiken. Nee, niet de bekende Paradontax, maar een ‘echte’. Eentje van Weleda.

Omdat ik soms last heb van gevoelige tanden nam ik de plantentandpasta ‘natuurlijke bescherming bij gevoelig tandvlees’. Hij zit in een typische Weledaverpakking en met een lettertype waar ik een echt antroposofisch gevoel bij krijg hihi. De tube lijkt nog het meeste op een tube zalf. Ik had een stinkend goedje verwacht, maar de tandpasta ruikt licht naar mint en heeft een bleekroze kleur. De substantie is gelachtig. Zeker niet onaangenaam.

Verwacht geen schuim. En dit baarde me eigenlijk zorgen. Zal het wel goed werken? Ik weet dat fabrikanten synthetische schuimers in hun tandpasta stoppen zodat het lijkt alsof het werkt, maar dat is toch mijn referentiekader. Als een tandpasta niet schuimt voelt het vreemd aan. Ik heb mijn vader gevraagd of je hem veilig kunt gebruiken en hij zei ‘ja’. Ik denk alleen niet dat ik het al ‘aandurf’ om deze tandpasta elke dag te gebruiken, dus vooralsnog wissel ik het lekker af met Zendium. Eigenlijk best wel erg dat je klaarblijkelijk zo vertrouwd bent met een chemisch schuimmiddel terwijl dat ingrediënt niks zegt over het product en de werking.

Plantentandpasta van Weleda

Je mond is fris na het poetsen, maar zonder overheersende mintsmaak. Op zich wel fijn. Je hebt ook merken waarvan je gewoon pijn in mond hebt na het poetsen omdat de mintsmaak overdreven scherp is. Weleda plantentandpasta bevat onder meer kiezelzuur (om je tanden lichtjes mee te schuren), rathaniawortel (goed voor tanden en tandvlees), mirre, kamiliebloesem (om je tandvlees te verzachten), kruizemuntolie, pepermuntolie en venkelolie. Ik kocht de tandpasta voor ongeveer 4,50 bij Biolicious (lokale biologische winkel).

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

5 Comments

 1. ik hoorde dat je juist ook met gewone tandpasta moet poetsen omdat fluoride toch wel belangrijk is gebleken voor je tanden en echt natuurlijke tandpasta (zoals van weleda) bevatten deze niet.
  ik heb een tijdje met een tandarts in opleiding gewoond en bovenstaande heb ik van haar. weet jij of dit klopt?

  • Hey Marijke,

   Laatst ben ik geswitcht van de reguliere tandpasta naar de meer natuurlijke. Voor de zekerheid heb ik toch mijn tandarts opgebeld om te checken of het ontbreken van fluoride erg zou zijn voor de tanden. De tandarts assistente gaf aan dat dit totaal geen probleem was en dat fluoride niet nodig is in een tandpasta. Hopelijk heb je hier iets aan:)

   Groetjes,

   Andrea

 2. Pingback:Review: tandpasta met biologische munt - hetkanWel.nl

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published