Seaweed producten van The Body Shop

Na een lange tijd last te hebben van (hormonale?) acné besloot ik de Seaweed (zeewier) lijn van The Body Shop uit te proberen. Klik verder voor de review.

Leuk weetje is dat het zeewier Community Trade is ingekocht in Zuid-West Ierland. Een groep werkloze vrienden verschafte zichzelf werk door in 1993 een zeewierbedrijf op te zetten. Inmiddels loopt hun toko nog steeds. Leuk dat The Body Shop een relatief kleine onderneming steunt. Ik ben begonnen met de Deep Cleansing Facial Wash (facewash), de Purifying Facial Cleaner (make-up remover) en de Pore-Cleansing Facial Exfoliator (scrub). De facewash gebruik ik denk ik gemiddeld twee keer per week, de scrub één keer en de make-up remover vier keer (alleen als ik de deur uit ga en make-up draag).

De facewash is best oké. Je krijgt er een lekker tintelend en fris gevoel van na gebruik, maar mijn huid wordt er wel wat strak en trekkerig door. Dit geldt ook voor de scrub die volgens mijn vriend naar bedorven bier ruikt 😉 Uit nieuwsgierigheid heb ik later ook de Mattifying Daycream en Clearifying Night Treatment gekocht. De dagcrème is een lichte gel die door zijn substantie makkelijk smeert. De eerste keer dat ik hem gebruikte voelde ik mijn huid letterlijk krimpen. Rondom mijn neus werd het wit en schilferig. Hmmm…Zodra ik meer crème gebruikte was het beter te doen, maar dat is niet bepaald duurzaam in gebruik. De crème droogt mijn huid in eerste instantie uit, maar aan het einde van de dag voelt het niet meer droog aan. Je zou daarmee kunnen concluderen dat het matterende effect van de dagcrème niet longlasting is. De nachtcrème is een serum en vrij waterig. Heel af en toe als ik een pompje aanbreng krijg ik een jeukerig gevoel.

Nu ik deze review schrijf kijk ik pas voor het eerst in de ingrediëntenlijst en daar schrik ik eerlijk gezegd nogal van. Het zit vol met een verzameling reinigers en parabenen (het hele rijtje in de facewash: sobutylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Ethylparaben). Dat zijn conserveringsmiddelen die je cosmetica goed houden en een anti-bacteriele werking hebben. Er is veel controverse geweest omtrent parabenen. Uit een onderzoek zou blijken dat deze stoffen kankerverwekkend zijn. Andere onderzoeken, die mede door de Kankerstichting worden ondersteund, spreken dit tegen. Hoe je er ook over denkt, parabenen kunnen irriterend zijn. Behalve het zeewier zitten er nauwelijks andere natuurlijke stoffen in deze beautylijn. Ik ben verbijsterd. The Body Shop heeft een natuurlijk imago, maar hun cosmetica zit vol met synthetische ingrediënten. Wat een tegenvaller.

Eigenlijk is mijn huid niet geschikt voor deze lijn en ik vind het moeilijk om er dus een goed eindoordeel over te geven. Ik ga deze producten wel opmaken, maar zal geen nieuwe kopen. Ben nu erg benieuwd naar mijn andere producten van The Body Shop!

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

One Comment

  1. Pingback:Review: Royal Jelly gezichtsverzorging van Dr. Organic - hetkanWel.nl

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published