Tea Tree Blemish Gel van The Body Shop

Zoals je in mijn review over de zeewierproducten kon lezen, heb ik sinds een tijdje last van acné. In een Body Shop store werd mij aangeraden om naast de zeewierlijn de Tea Trea Blemish Gel rechtstreeks op pukkeltjes te gebruiken. Voel je een puistje opkomen stip het aan met de applicator et voila….adieu petit bouton!

Allereerst iets over Tea Tree.

Volgens een site over etherische oliën heeft Tea Tree (Melaleuca alternifolia) niks te maken met gewone theebladeren. Er bestaan 215 Tea Tree boomsoorten die vooral in Australië groeien, maar sinds er veel vraag naar is wordt er ook in andere warme landen geteeld. Er was nog even een controverse  aangezien de olie zou inwerken op je hormoonhuishouding maar dit bleek niet goed onderzocht. Tea Trea is vetoplossend en daardoor anti-bacterieel. Naast de schimmelwerende werking werkt de olie pijnstillend, vermindert jeuk en remt de ontwikkeling van ettervormende bacteriën.

Het klinkt allemaal mooi in theorie, maar werkt het nou echt? Ik heb het idee dat het puistjes in ieder geval goed desinfecteert. Als je aan je puistje hebt gekrabbeld en het er daarna op doet prikt het even, maar dat is waarschijnlijk de alcohol die je voelt. Ik heb gemerkt dat als je een opkomend puistje er twee keer per dag mee aanstipt en er volgens echt NIET aankomt dat hij eerder weg gaat. Het lijkt erop alsof het puistje niet goed kan rijpen en uitdroogt. Ik moet wel zeggen dat het afhangt van het soort acné. Kleine pukkeltjes in mijn gezicht reageren er beter op dan de ontstekingen op mijn rug.

Het product heeft een applicator met sponsje. Dat vind ik niet hygiënisch. Je kunt het topje van de applicator voor én na gebruik met een schoon doekje afnemen om bacteriënoverdracht te beperken. Prettige bijkomstigheid is de typische Tea Tree geur die vergelijkbaar met eucalyptus. De Tea Tree komt trouwens van een kleine gemeenschap uit Kenia, daarnaast zijn ook de honing en andere toegevoegde oliën Community Trade. Door de bank genomen ben ik redelijk tevreden. Ben wel benieuwd of pure tea tree oil beter werkt…De stick kost 7 euro voor 2,5 ml.

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

One Comment

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published