Inspiratie: verticale tuinen

Als stadsmens moet ik het doen met een balkon. Ik woon daarnaast vlakbij open water (IJmeer) waardoor het altijd waait en overdag heb ik nauwelijks zon. Ik hou het daarom bij wat eenvoudige potjes kruiden, maar anders zou ik zeker voor een uitgebreid balkon met groenten gaan en gezien de hoeveelheid ruimte voor een verticale. Eh…verticaal? That’s right…up in the air 😉

Een verticale tuin is natuurlijk een uitkomst als je weinig ruimte hebt, maar je kunt het net zo goed toepassen in een tuin. Hoe dan ook kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Van een eenvoudig rek met plantenbakken tot een bossage in geometrische figuren. En van een pallet met kruiden op je balkon tot een strakke geveltuin aan de straatkant. Een verticale geveltuin ziet er niet alleen indrukwekkend uit maar isoleert je huis en het draagt bij tot meer groen in de stad.

Ook in huis is er van alles mogelijk. Planten zijn goed voor de atmosfeer, maar als je weinig ruimte hebt zijn grote potten vaak onhandig. Ik vind deze indoor-schilderijen super. En zo’n schilderij staat niet alleen erg hip, maar is ook nog eens praktisch als je huisdieren hebt die graag aan je planten knabbelen 😉 Let wel op dat je varianten kiest die weinig water nodig hebben. Heb je helemaal geen tuin of balkon? Ook jij kunt groenten verbouwen. Gewoon voor je raam. Bijvoorbeeld met plastic flessen, mandjes of bollen die je voor je raam hangt. Amazing!

Inspiratie nodig?
-De kracht van herhaling. Recycle je petflessen tot kruidensysteem in je tuin.
-Blikjes, potjes en een schoenenopbergsysteem. Hier vind je eenvoudige tips voor verticale tuinen.
-Praktische filmpjes en tips voor verticale tuinen.
-Inspiratie voor stedelijke tuinen.
-Indrukwekkende instructies om een raamtuin met irrigatie te ontwikkelen.
Instructies om een eenvoudige raamtuin te maken.
-Op deze site staan heel wat suggesties voor Engelstalige tuinierboeken!

Bron afbeelding: ColinBroug via stock.xchng

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published