Eco-verantwoord trouwen

Elkaar het ja woord geven is een sprookjesachtig moment waarin je het beste van het beste wilt. Ik vind het een mooi idee om het zo veel als mogelijk eco-friendly aan te pakken. Een adembenemende natuurlijke locatie, lokaal (biologisch) eten en trouwkleding van duurzame stoffen die feestelijk zijn maar draagbaar genoeg voor andere gelegenheden. Waarom zou je iets kopen wat je maar één keer aan kunt?

Via Twitter kwam ik bij deze Amerikaanse blog uit over eco-weddings. Het is een kwartaal webzine die je ook in print kunt bestellen en daarnaast een dagelijkse blog. Ik vind vooral de foto’s van real weddings erg gaaf en inhoudelijk inspirerend. Kijk voor meer inspiratie over bruiloften, taarten en eco-spul ook eens bij hun links!

Tips voor een eco-friendly wedding:

  • Eco begint al bij de uitnodiging. Denk aan gerecyclede materialen en vermijd moeilijk afbreekbare coatings.
  • Er komt steeds meer hippe eco-trouwkleding op de markt. Of misschien heb je zelf een patroon in gedachten om een bruidsjurk of pak op maat (te laten) maken? Kies dan voor stoffen zoals biologisch katoen, organic zijde, hennep, bamboe, linnen of brandnetels. Minder ruime beurs? Denk dan aan tweedehands zoals Marktplaats.
  • Trouwkleding van je (schoon)ouders gebruiken is niet alleen een mooi gebaar, maar bovendien duurzaam. Je kunt ook vragen of je hun trouwoutfits mag (laten) vermaken of om er delen van te gebruiken. Klik hier om te kijken hoe dit bruidspaar dit heeft gedaan.
  • Liever toch een traditionele jurk uit de (uiteraard plaatselijke) bruidsboetiek? Laat er na afloop een draagbare versie van maken of maak er iemand anders blij mee.
  • Eco-diamonds are a girl’s (and boy’s!) best friend. Zoek eens naar duurzaam goud, metalen of laat oude sieraden recyclen.
  • Ga voor een trouwlocatie die dichtbij is en koop eten zo lokaal mogelijk en eventueel biologisch in. Denk ook (of alleen) aan vegetarische hapjes!
  • Kies voor een boeket met bloemen van het seizoen.
  • Geef jij je gasten een leuk cadeautje mee? Denk aan te planten bloemen, handgemaakte bio-zeepjes en berg cadeautjes op in een (bedrukt) eco-tasje dat je gasten kunnen blijven gebruiken.

Bron afbeelding: theswedish via stock.xchng

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published