Zo maak je snel een boodschappentas(je) van een t-shirt

Mwoeah. Niet echt tevreden. Begon heel enthousiast met een t-shirt en stap-voor-stap-foto’s, maar toen verknipte ik shirt numero uno. Grrrr.

Op naar shirt nummer twee. Dat ging beter, totdat ik aan het einde meer shirt dan ductape over had *zucht* Bovendien had ik de onderkant te krap geniet. Vanwege tijdgebrek is het me niet meer gelukt om op tijd (zaterdag) een nieuwe te maken, dus vandaar deze wat laffe update. Ik zal binnenkort een nieuwe maken, weet nu waar ik op moet letten 😉 Toch nú al enthousiast? Ik haalde mijn inspiratie uit dit filmpje. Het leuke van deze tas is dat hij écht stevig is, omdat hij van binnen getapt is. Handy!

Benodigdheden:
-t-shirt
-rol duct-tape
-schaar
-nietmachine
-liniaal
-krijtje

Handleiding:
Stap 1: knip de mouwen van je shirt. Werk netjes bij.
Stap 2: knip de kraag wat dieper uit. Werk eventueel netjes bij.
Stap 3: vouw je shirt binnenste buiten, beplak helemaal met ductape (ik deed het verticaal).
Stap 4: trek met een liniaal en krijtje aan de onderkant van het shirt een lijn. Mocht je shirt aan de onderkant scheef zijn dan heb je nu een rechte onderkant.
Stap 5: niet met een nietmachine precies op de lijn in de volledige lengte.
Stap 6: knip eventueel teveel stof af, vouw dit randje om en plak af met duct-tape.
Stap 7: trek een lijn in de hoeken van je bijna-tas en niet dit ook vast. Dit is voor extra stevigheid. Eventueel kun je hoekjes afplakken met tape.
Stap 8: vouw je tas weer om. Werk eventueel randjes bij. Klaar!

En dat zou het dan moeten zijn. Normaal gesproken…

Tips:
-Neem niet een al te vodderig shirt. Als je shirt al lichtjes wijd uitloopt aan de onderkant kan dit problemen geven bij het tappen (gaat dubbel of alles is strak maar je blijft met een randje zitten).
-Vouw je shirt niet meteen binnenste buiten. Dit is handig omdat je dan de naden ziet van de mouwen, maar het gaat mis als je de kraag weg knipt. Het is natuurlijk wel leuk dat je iets van je print over houdt en dit gaat makkelijker als je de print daadwerkelijk ziet (hier ging het bij m’n eerste shirt mis ;)).
-Let op dat je het shirt continu strak hebt. Je ziet elk bobbeltje.
-Knip de hengsels niet te smal, anders is je tape breder. Op zich kun je dit later bijwerken (heb ik ook gedaan), maar het is meer gedoe.
-Maak je schaar tussendoor schoon. Die wordt nogal plakkerig van de lijm op je duct-tape. Het is een extra klusje, maar het scheelt behoorlijk wat frustratie van een kleverige schaar 😉
-koop een extra rol duct-tape. Just in case 😉

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

5 Comments

  1. Ziet er heel leuk uit !
    Lijkt me iets voor atelier op school … Ik ga het zeker onthouden !

    Wat betreft duurzaamheid/besparing vraag ik me af of je voor het zelfde geld (ducktape, t-shirt, etc) niet een nieuw tasje kunt kopen bij de Action of zo???

    • Klopt! Toen ik eenmaal bezig was dacht ik ‘hmmm duct-tape is plastic en niet bepaald duurzaam te noemen’. Voordeel is wel dat deze tas sterker is dan een gewone tas van een t-shirt. Zal binnenkort ook een exemplaar maken zonder tape!

    • Haha dank je wel! Moet zeggen dat ik zo nu en dan best wel stond te prutsen met die tape (plakt aan je schaar, best lastig om het strak te houden en al helemaal op een verwassen iets te lubberig shirt). En het zag er niet zo mooi uit als die uit het filmpje 😉

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published