Hoe kom je met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes van je aften af?

Als kind had ik geregeld last van pijnlijke aften (zweertjes in je mond), maar de laatste jaren eigenlijk helemaal niet meer. Totdat ik een week geleden op mijn lip beet…

Dit ging klaarblijkelijk zweren, want ik heb nu al enkele dagen last van een dikke ontstoken lip mét pijnlijke aft. Ik besloot daarom maar eens te Googlen op huis-tuin-en-keukenmiddeltjes die aften tegen zouden gaan. Hieronder een lijstje…

1. Zout bijt in wondjes maar desinfecteert ook. Maak een mengseltje van warm water en flink wat zout. Het moet écht zo zout zijn dat je het liefste meteen wilt uitspugen. Nu spoelen en gorgelen…net zo lang totdat je beker leeg is. Naspoelen met lauw water om de zoute smaak tegen te gaan. Tweemaal daags herhalen.
2. Salie is een bekend kruid in de Italiaanse keuken, maar heeft ook een antibacteriële werking. Kauw op een paar salieblaadjes en hou die tegen de aft aan. Je kunt ook hele sterke thee trekken van salieblaadjes en daarmee gorgelen.
3. Plakjes gember afsnijden en tegen je aft aan houden. Werkt antibacterieel en ook licht pijnstillend.
4. Intensief op tuinkers of Oost-Indische kers kauwen. Hierin zit benzylmosterdolie dat tegen allerlei soorten ontstekingen werkt en ook tegen mond- en keelinfecties.
5. Hele sterke kamillethee trekken, daarmee spoelen en gorgelen. Je kunt ook kamilosan kopen bij de Reformwinkel.

Alle middeltjes kun je bijvoorbeeld tweemaal daags herhalen totdat de klachten afnemen.

Bron afbeelding: ross666 via stock.xchng

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

2 Comments

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published