Inspirerend: supermarkt(en) zonder verpakkingen

Een supermarkt die producten verkoopt zónder verpakking? Het ís mogelijk. Ik kreeg deze tip via Twitter van @carlottem Klik om verder te kijken!

Helaas voor ons gaat het vooralsnog om een trend in de VS en UK, maar hey…het kan snel gaan natuurlijk 🙂 @carlottem kwam met twee hele bijzondere voorbeelden, namelijk het Amerikaanse in.gredients en Britse unpackaged. Het uitgangspunt bij de winkels is min of meer hetzelfde: het gaat om de verkoop van veelal lokale biologische producten en je neemt je eigen verpakking mee. Je weegt eerst je verpakking, dan doe je daar je product in, vervolgens weeg je opnieuw en reken je af. En waarom ook eigenlijk niet? Als je al een boodschappentas meeneemt, kunnen daar best een paar bakjes bij toch?

Als kind (lees: begin jaren negentig) heb ik een documentaire gezien over een man die niks weggooide. Hij nam zijn eigen tupperware mee naar de supermarkt en vroeg of kaas en vlees daarin kon worden gedaan in plaats van al dat plastic. Ik weet nog dat ik dat erg bijzonder vond en aan mijn moeder heb gevraagd waarom wij dat eigenlijk niet deden. Die man bewaarde overigens ECHT alles en dat gaat mij dan weer een beetje te ver.

Het lijkt me natuurlijk geweldig als we in Nederland (bij voorkeur Amsterdam natuurlijk ^–^) ook zo’n winkel krijgen…Tot die tijd, mócht ik op korte termijn nog eens in Londen komen dan neem ik vooral een bezoekje aan Unpackaged. Tripje Londen gepland en nieuwsgierig? De winkel zit hier!

Bron afbeelding: mhunter111 via stock.xchng

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

One Comment

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published