Geef je tomatenbakje een nieuw (beauty)leven

Ken je die bakjes die bij/onder je tomaten zitten? Ik probeer ze te niet te kopen, maar in alle eerlijkheid vind ik de ‘normale’ tomaten bij de Appie niet te eten (nou ja, er zit gewoon geen smaak aan!). Dus neem ik vaak de Tasty Tom. Drie keer zo duur, maar ik wil potverdikkie tomaat proeven als ik tomaat eet! Nadeel is alleen dat ze in een plastic bakje zitten. En dat geldt ook voor de tros/cherrytomaten. Maar…toen dacht ik…je kunt die tomatenbakjes nog best een tweede leven geven. Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos, maar ik heb me maar even beperkt tot beautyideetjes!

1. Heb jij grote potten scrub? Lekker hoor! Maar elke keer met je hand erin en die pot open in de badkamer laten staan terwijl je aan het douchen/badderen bent is helaas niet zo hygiënisch. Gebruik een schoongemaakt tomatenbakje hiervoor. Je kunt zo’n bakje ook gebruiken om je halflege zakje haarverf/masker even in te leggen terwijl je bezig bent.

2. Of bijvoorbeeld als zeepbakje! Die van mij is namelijk al twee keer stuk gevallen en daarna had ik geen zin meer om naar de winkel te gaan. Voordeel van een groter zeepbakje is dat je eindelijk ook je nagelborsteltje kwijt kunt. Maak je zeepbakje wel wekelijks even schoon, want plastic wordt snel vuil.

3. Mijn kat heeft een cosmeticafetish! Elke keer als ik met mijn nagels bezig ben komt hij aangesneakt om er met de vijl vandoor te gaan. Heeft jouw poezel dezelfde neiging? Of vind je het irritant als je nagelspulletjes alle kanten op rollen terwijl je bezig bent? Doe alles in een bakje op je schoot en het ligt niet meer verspreid op de bank/tafel.

4. Of als (everyday) make-up bakje(s). Tip: prop het niet zo vol als op de foto 😉

5. Een kleiner tomatenbakje kun je gebruiken om je bobbypins, haarclipjes, spelden en elastiekjes in te bewaren.

 

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

7 Comments

 1. Als man zijnde heb ik niet zoveel met al die “beauty-dingetjes” . Sorry, maar het is nou eenmaal zo.

  Zelf bewaar ik dergelijke bakjes, salade bakjes of vitaminepotjes ook altijd, zo heb inmiddels twee plastictassen vol (die krijgen op deze manier ook een tweede leven).

  In mijn vrijetijd ben ik natuurgids en als ik op pad ga met kinderen heb ik altijd een voorraadje van mij bakjes en potjes mee zodat de kinderen, en ik zelf, hun vondsten in bewaren. Ik heb ook altijd een paar plastictassen mee om troep dat ik onderweg tegen kom in mee te nemen, schoonwandelen noem ik dat.

  Verder gebruik ik de grotere bakjes ook vaak om , bv tomatenplantjes, in op te kweken. Niks is zo lekker als je eigen gekweekte producten.

  Ik hoop zo toch nog wat extra inspiratie mee te kunnen geven.
  Vriendelijke groet,

  Michiel Valk

  • Hahaha dat geeft toch niks? Leuk dat je mijn blog leest en een reactie met waardevolle tips achter laat. Trouwens, als je suggesties hebt voor ‘mannelijke’ of in ieder geval meer uniseks onderwerpen hoor ik het graag!

   Groetjes,

   Claudia

 2. Leuk, zo’n gezonde site. Je weet natuurlijk wel dat ik al op leeftijd ben maar juist daardoor heb ik ook geleerd zuinig om te springen met voeding en klimaat. Het hergebruik van allerlei apparaten enz. staat bij mij hoog in het vaandel.
  Nog een tip voor de tomatendoosjes. Als ik een komkommer koop snij ik hem doormidden en dan past hij precies in het doosje en blijft daardoor ook langer goed.

  • Hey wat leuk dat je mijn blog bezoekt (ik keek eens goed naar je naam en de tekst ‘je weet wel dat ik op leeftijd ben’ en toen viel het kwartje). Dank voor de tip over het tomatendoosje. Ook handig om een komkommer eventueel ergens mee naar toe te nemen 🙂

 3. De bakjes zijn ook erg handig om waterkers en andere spruitgroenten in te kweken.
  Onderin een paar laagjes keukenrol die je telkens vochtig spuit met daarop de zaadjes.
  Eventueel het doorzichtige dekseltje erop om ze lekker warm te houden om te kiemen.
  Leuk om kinderen zelf te laten doen en te zien hoe het “groen “ontstaat dat ze ook zelf kunnen eten!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published