Opvouwbaar drinkflesje van Aquatina

Een opvouwbaar waterflesje. Dat klonk mij als muziek in de oren en bovendien als een geniaal idee. Nieuwsgierig? Lees snel verder.

Wereldwijd gooien we jaarlijks 150 miljard plastic waterflessen weg. Belachelijk en onnodig. Om die reden kocht ik een tijdje terug de Dopper. Ik ben er tevreden over, maar het is een vrij grote fles, dus ik wilde wel eens iets anders proberen. Aquatina heeft een flesje op de markt gebracht dat je kunt opvouwen. Hoe cool is dat?

Ze zijn er in verschillende kleuren en ik heb gekozen voor de blauwe. De flesjes zijn PET en BTA vrij, dus veilig en duurzaam in gebruik. Als je de Aquatina opvouwt neemt hij nog maar een derde van de ruimte in beslag en past hij bijvoorbeeld je jaszak. De opening is vrij groot om het flesje goed schoon te maken en hij kan eventueel in de vaatwasser. Hij is trouwens uitvoerig getest, check het rapport hier.

Ik vind het flesje lekker in de hand liggen, omdat hij een zandlopermodel heeft. De opening is vrij groot, misschien niet geschikt voor kleine kinderen? En onderweg moet je een beetje met beleid drinken wil je niks over je heen krijgen. Je kunt het flesje alleen opvouwen als je de dop eraf hebt gehaald, vanwege het vacuüm. Die draai je er dan weer op als hij is gevouwen. Het opvouwen gaat trouwens best gemakkelijk.

Opvouwbaar drinkflesje van Aquatina
Maar oef…ik had het flesje opgevouwen een dag of twee in mijn tas laten zitten en helaas rook hij bij het openen erg onaangenaam. Minpuntje. Maar goed, even omspoelen en schoonmaken met een mild (ecologisch!) afwasmiddel. Op zich maken de ribbels niet waanzinnig schoon. Dus zorg ervoor dat je het geregeld doet om eventuele aanslag te voorkomen.

Overigens bedacht ik me later…ik ben iemand die veel water drinkt, ik krijg gewoon snel dorst. Ik heb onderweg dan ook ALTIJD een flesje water bij me, dus in de praktijk zal ik dit flesje niet vaak opgevouwen hebben 😉 Ik kocht dit flesje bij BespaarBazaar voor 6,50 euro.

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published