Doe jij ook mee met de No Impact Week?

Stel je voor: een jaar geen vervoer (ook geen trein!), alleen lokaal voedsel en geen vlees. Geen wasmachine of tv en al je cosmetica de deur uit. De Amerikaan Colin Beavan was een jaar lang No Impact Man en hield een blog bij. Wow, hardcore!

Voor iedereen die een jaar aan de te lange kant vindt….van 6 tot 13 november vindt de No Impact Week in Nederland en Vlaanderen voor de tweede keer plaats. Tijdens deze week kijk je naar je gedrag op het gebied van consumeren, afval, transport, voedsel, energie en water. Je kunt aan de hand van een handleiding (check hier de handleiding van 2010) dagelijks iets aanpassen. Teveel van het goede? Je kunt ook nadenken hoe je de impact gaat compenseren. De uitdaging is om te ontdekken hoe het veranderen van je levensstijl effect heeft op gezondheid, geluk en persoonlijke voldoening.

Mijn grote zonde? Te lang douchen. Ik sta er misschien wel langer onder omdat ik altijd wakker word met rugpijn en een warme waterstraal erop geeft verlichting, maar toch!! Denk dat die week het perfecte moment is om maar eens een douchewekker te kopen om mezelf ermee te confronteren. Tja niet leuk, maar het moet er toch eens van komen 😉 Meer weten over No Impact Week? Check hier hun site! PS No Impact Week vindt plaats in de week dat ook de Dag van de Duurzaamheid is (slogan: Wat doe je zelf op 11-11?).

Op welk gebied kun jij verduurzamen? En lijkt de No Impact Week je een leuke uitdaging?

Bron afbeelding: johnnyberg via stock.xchng

 

 

 

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published