Biologische en pure bonbons van Happy Herbi

Hoe maak je de meeste vrouwen blij? Met chocolade! Hoe maak je een vrouw blij die een betere wereld belangrijk vindt? Met bio-vegan chocolade! Klik snel verder om mijn review te lezen over de pure bonbons van Happy Herbi. Waarschuwing: wanna-eat alert!

Happy Herbi wordt gerund door Daphne Wessel, die sinds drie jaar plantaardig leeft en zichzelf een happy herbi(vore) noemt. Iedere maand kun je in haar huiskamerrestaurant en bij restaurant New Fork een door haar gemaakt plantaardig driegangen diner eten. Ook organiseert ze workshops, staat ze met hapjes op evenementen, biedt ze catering en bakt ze taarten die je bij haar kunt bestellen.

Ik speelde een tijdje met de gedachte om dat laatste te doen, maar toen ik op haar Facebook fanpage las dat ze ook bonbons zou verkopen die lekker easy per post worden verstuurd, was ik om. Hier met die chocola!

Happy Herbi bonbons

Puur
Ik eet geregeld bittere chocolade. Heerlijk! En wetenschappers bewijzen het keer op keer: chocola is gezond. Zolang je het met mate eet, kiest voor pure én biologische soorten hoef ook jij je vanaf nu dus niet meer schuldig te voelen. Toen ik het pakje binnen kreeg wilde ik er meteen (met water in mijn mond vanwege het Pavlov-effect) eentje proeven, maar ik moest natuurlijk eerst foto’s maken. Helaas was het uitgerekend niet al te geweldig weer (lees: wat donkere foto’s) maar ik kon écht niet wachten op de zon 😉

De bonbons zijn een lust voor het oog. Vooral die met bloem- en rozenblaadjes. Cute! Je ziet het er vanaf dat het met veel liefde is bereid. Ze zijn handgemaakt van pure biologische chocolade en bevatten natuurlijk geen zuivel of andere dierlijke toevoegingen. Ik vroeg me af of je dat ergens in de verte zou proeven, maar dat was niet het geval. Qua smaak zijn het ‘stevige’ bonbons. Aards en puur. Zoet op een prettige manier en ook niet zo bitter als ik had verwacht (kleine voetnoot: als je normaal gesproken alleen melkchocolade eet is de krachtige smaak van donkere chocolade misschien wel even wennen).

collage1
Rozenblaadjes
Er zijn momenteel twaalf varianten en elke bonbon heeft weer een andere smaaksamenstelling. Bijvoorbeeld ‘pistache en gojibessen’, ‘vijg, citroen en maanzaad’ en ‘gember, abrikozen en bloemen’. Natuurlijk zijn ze allemaal lekker, maar als ik een favoriet zou moeten kiezen dan ga ik denk ik voor de bonbons met fruitvulling zoals de ‘vijg, citroen en maanzaad’ en ‘walnoot, sinasappel en rozen’. Die vind ik qua smaak en ook versiering erg bijzonder. Het mooie van pure chocolade is trouwens dat het eerder een verzadigd gevoel geeft dan melk of wit. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat ik deze bonbons lang heb laten liggen. Maar ja ik had dan ook een goed excuus: testen voor Mevrouw Minder 😉

De bonbons kosten tot 5 december nog 1 euro per stuk, daarna 1,10 euro. Je kunt een doosje met negen (12 euro) of zestien (19 euro) bonbons bestellen. Kijk hier voor meer informatie.

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

One Comment

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published