Producten van de Vegetarische Slager

Ze wonnen nog niet zo lang geleden de Triodos harthoofdprijs en zijn genomineerd als het Duurzaamste merk 2011. De Vegetarische Slager timmert met zijn producten hard aan de weg in Nederland. En terecht, zelfs vleeseters smullen ervan.

Ik heb mijn complimenten al eens op Twitter gegeven, maar na drie keer hun ‘vlees’ proberen vind ik het ook zeker een plekje waard op Mevrouw Minder. De Vegetarische Slager maakt plantaardige vleesvervangers op basis van Beeter (soja) en biologische lupine (boonsoort). Er wordt gekeken of de producten nog duurzamer kunnen worden geproduceerd door gebruik te maken van biologische soja.

Innovatief
Wat opvalt aan het ‘vlees’ is de structuur, die heel erg overeenkomt met die van kip. Geen sponsachtige troep, maar een echte bite. En veel smaak. Ik vind de Vegetarische Slager een erg sterk merk met een mooi verhaal en natuurlijk innovatieve, smaakvolle producten die bovendien in veel gerechten passen. Van spekblokjes tot gyros, van bitterballen tot gehakt en van complete barbecue pakketten tot kipstukjes en zelfs tonijn (!). Wie zei ook alweer dat plantaardig eten niet makkelijk, leuk en lekker kon zijn?

En zelfs mijn vleesminnende vriend is overtuigd. Ik ben bewust flexitariër, maar het is best een uitdaging om iets voor ons samen te maken omdat hij niet van kaas houdt en niet blij wordt van de meeste vleesvervangers. Om die reden stond hij aanvankelijk sceptisch tegenover de producten van de Vegetarische Slager, maar het gaat er in als koek. Gisteren riep hij zelfs enthousiast uit bij de Indiase curry ‘dit is echt super lekker’. Ik bedoel maar…we hebben het hier wel over een diehard meatlover 😉

De Vegetarische Slager HeadQuarters zit in Den Haag aan t Spui, maar inmiddels kun je in steeds meer plaatsen hun producten kopen. Niet in jouw woonplaats? Je kunt ook via de webshop bestellen of vraag eens bij je lokale winkel of ze producten willen gaan verkopen.

 

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published