Swiss chocolade CO2 neutraal?

He ja. Fijn! Een chocolademerk dat zich bekommert om deze aardkloot. Ken je Swiss chocolade? Ik eet de Noir variant soms omdat bittere chocolade minder ‘erg’ is voor het figuur dan melkchocolade en je er ook eerder een voldaan gevoel door hebt.

Maar nu zag ik ineens op de voorkant het logo ‘carbon neutral product’. Huh? Aan de binnenkant van de wikkel een berekening: de totale ecologische voetafdruk van een reep is 292 gram. Een auto hoeft slechts 2 kilometer te rijden voor dezelfde uitstoot.

De ontwikkelaar Halba Chocolats doet er dus zoveel als mogelijk aan om de CO2 uitstoot tijdens de productie en distributie te verkleinen en investeert ook in duurzame projecten. Zo planten ze onder meer bomen in de jungle wat de cacaoboeren ten goede komt. Lees hier wat Halba Chocolats nog meer doet op het gebied van duurzaamheid.

Fair Trade
De Swiss Noir repen zijn trouwens niet speciaal Fair Trade, maar Halba Chocolats heeft wel merken op de markt die dat wel zijn. Ik heb die zelf nog niet bij de Appie gezien…? Mooi om te zien dat dit chocolademerk zich inzet voor een betere en schonere wereld. Hopelijk worden allen chocoladelijnen Fair Trade.

In de wikkel staat dat je zelf ook veel kunt doen om bij te dragen. Zo kun je met het openbaar vervoer naar de winkel en deze wikkel recyclen. Dat is dan ook precies wat ik ga doen. Even iets leuks bedenken om ermee te doen voor mijn Recycle Saturday projectje!

Bron afbeelding: Violator06 via stock.xchng

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

5 Comments

 1. Pingback:Mevrouw minder » Swiss chocolade CO2 neutraal? | switzerland | Scoop.it

 2. Ik eet Swiss noir, omdat ik het heel erg lekker vind, maar ik kan het lang niet altijd
  in de winkel krijgen.
  Waar wordt dit verkocht?
  Ik woon in de regio Noordenveld-stad Groningen.
  j.de Vries

  • Hey hallo J. de Vries,

   Leuk dat je reageert! Ik woon in Amsterdam en koop Swiss noir ‘gewoon’ bij Albert Heijn. Heb je er ook eentje in de buurt? Succes!

   Groeten,

   Claudia

 3. Pingback:Swiss Made Chocolade

 4. Pingback:Swiss Chocolade CO2 neutraal » Bewustemerken.nl

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published