No Impact Week Day 6: Water

Je denkt dat je alleen water verbruikt tijdens het douchen, koken en wassen…maar er is naast een CO2-voetafdruk óók nog een watervoetafdruk die ingaat op bijvoorbeeld hoeveel vlees en kaas je eet en ook hoeveel (katoenen) kleding je hebt…

Op deze site kun je je watervoetafdruk berekenen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik die calculator nog niet heb ingevuld. Ik vind het best lastig om te bepalen hoeveel granen ik eet of hoeveel kaas per week. Maar als je je bedenkt dat voor een kopje koffie gemiddeld 140 liter water nodig is, voor een katoenen overhemd 2.700 liter, een kilo kaas 5.000 liter en een kilo rundvlees 16.000 liter dan weet ik nu al dat de uitkomst demotiverend is 😉 Van deze website begreep ik dat iedere wereldburger ongeveer 1.250 kubieke meter per jaar verbruikt, maar dat de verschillen tussen een Amerikaan en een Indiër wel erg groot zijn.

Douchen
Natuurlijk doe ik al wat dingetjes. Ik laat nooit de kraan lopen tijdens het tandenpoetsen, zet ‘m niet vol open wanneer dat niet nodig is, ben gaan minderen met vlees, ik kies zuinige waterapparaten (wasdroger, vaatwasser, waterbesparing op toilet) en doe alleen een (vaat)was als de machine vol zit. Daarnaast heb ik altijd een drinkflesje water mee en ik heb besloten om vanaf nu ook kraanwater in een restaurant te vragen. Ik weet dat vooral luxe restaurants winst maken door meteen bij het afnemen van de wensen te vragen of ze een mooie fles water neer mogen zetten. Toch wel een beetje eng om dan zomaar kraanwater te vragen hihi

Maar ja…douchen he 😉 Ik ben gewoon echt geen ochtendmens. Kan vroeg opstaan als het moet en er zijn heel soms dagen dat ik uitgerust ben, maar normaal gesproken….pfff…niet teveel commotie please! Douchen is voor mij dan écht zo’n take-it-easy-take-a-sisi-momentje. Vaak word ik ook wakker met lage rugpijn en dan is het heerlijk om alles even op te warmen onder de douche.

Eerder al gaf ik aan dat ik een waterklokje zou kopen en ik heb zojuist daad bij woord gevoegd. Meteen ook van die groentenetjes aangeschaft, want dat kon bij dezelfde webshop. Nog iets: ik koop geen flessen water, maar wel af en toe een fles Spa rood als bruisend water voor in cocktails (mojito’s e.d.). Nu staat me vaag een begin jaren negentig trend bij: je eigen soda maken. Het gaat mij niet om de siropen, maar wel om zelf bubbeltjes te maken. Heeft iemand hier ervaring mee? Hoe werkt het met die cilinders inleveren en hoe milieuvriendelijk is dat eigenlijk?

Reclame van de SodaStream Fizz…

Bron afbeelding: stem_pl via stock.xchng

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published