No Impact Week is weer voorbij…

De No Impact Week is weer voorbij. Eigenlijk stond dit bericht voor gisteren gepland, maar ik was zoals in de handleiding opgedragen stond aan het rusten (lees: uitbrakken na een feestje ;)) dus ik zat niet achter mijn computer…

Wat ik van de No Impact Week vond:

  • De handleiding is leuk in elkaar gezet met praktische tips, maar het is wel vooral geschreven voor ‘beginners’ (ook wel licht groen genoemd). Ik vraag me af of er veel uitdaging is voor vergevorderde personen. Aan de andere kant gaat het denk ik om het aanzetten tot verduurzaming, dus voor vergevorderde personen is er weinig te veranderen.
  • Ook voor mij (niet super gevorderd, maar ook geen beginner) waren er gelukkig nog verbeterpunten. Ondanks dat ik al wist wat er te verbeteren viel vóórdat ik aan de No Impact Week begon, heeft deze week me er wel toe aangezet om de punten daadwerkelijk aan te pakken.
  • Ik heb niet elke dag een update gedaan, maar alleen als ik vond dat er verbeterpunten waren. Ik heb bijvoorbeeld niks over vervoer geschreven (wel ging mijn blogbericht op die dag over vervoer) en over doe iets goeds voor een ander. Redenen daarvoor zijn onder meer dat we een zuinige auto hebben, ik al veel op de fiets/ov doe en ik al wat nodige uurtjes besteed aan vrijwilligerswerk (bestuurswerk bij een schrijversvereniging).
  • Verbeterpunten zijn voor mij onder meer: vaker naar de boerenmarkt, vaker seizoensproducten kopen, meer apparaten van stand-by, weer een droogrek aanschaffen, plastic scheiden nu ik weet dat er een bak in de buurt staat en gerecycled printpapier en overige duurzame kantoorartikelen kopen.
  • En al daad bij woord gevoegd: aanschaf herbruikbare netjes voor groente/fruit en douchecoach (zandloper voor in de douche) aangeschaft, gestart met cup en vandaag ga ik twee papieren abonnementen opzeggen.
  • Echte uitdagingen zijn: minder lang douchen en de pc-loze dag/avond.
  • Eén van de leukste uitdagingen: zelf cosmetica maken!
  • Tenslotte: leuk initiatief. Ben benieuwd naar de algemene uitkomsten. Moet eerlijk zeggen dat ik me niet heb gemengd in gesprekken op bijvoorbeeld Facebook. Toch wel benieuwd waar de meeste mensen tegen aanliepen.

Foto: tsloth2 via stock.xchng

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

3 Comments

  1. shame on me! ik heb niet mee gedaan, maar van wat je hier zo optelt doe ik al heel wat… maar het kan idd altijd beter. misschien las ik binnenkort een keertje mijn eigen duurzame week in 😉 dank voor de inspiratie!!! Groetjes, liv

  2. Helemaal akkoord met puntje 2! De No Impact Week heeft me een duwtje in de rug gegeven om eindelijk een paar dingen te doen die ik wel al wilde doen, maar die er nog niet van gekomen waren…

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published