Update menstruatiecup #2

Eerder schreef ik positief te zijn over het gebruik van de menstruatiecup. Inmiddels heb ik die voor een tweede keer kunnen gebruiken. Een update!

Ik kan er kort over zijn: the cup rules! Ik vind het echt een aanrader voor elke vrouw (die damehygiëne – zoals dat met een mooi woord heet – inwendig wil en kan gebruiken). Voor mij persoonlijk zijn de belangrijkste factoren nauwelijks verwisselen, geen afval, geen droog gevoel en duurzaam want een cup gaat jaren mee.

Ik ben gelukkig niet (meer) zo zwaar ongesteld, dus ik kan als ik wil de cup twaalf uur inhouden. Het zou zelfs langer kunnen, maar dat vind ik niet prettig. Ik heb de cup nu ook ’s nachts in gehad. Geen klachten, behalve dat ik ’s ochtends niet zo wakker ben, dus dat het uithalen wat uitdagender is 😉 Het uitbrengen gaat overigens steeds makkelijker, al is het laatste stuk een tikkeltje onaangenaam. Qua inbrengen heb ik ook gemerkt dat je de juiste hoek moet hebben wil je de cup niet voelen zitten.

Helaas heb ik me op de derde dag een beetje bezeerd toen de cup voortijdig open sprong. Dit gaf een klein wondje waarna ik de cup niet meer goed kon inbrengen en het wondje ging open bij het eruit halen. Zorg dus voor goede grip tijdens het inbrengen.

Qua schoonmaken houd ik het simpel. Tussendoor goed uitspoelen en tussen de periodes door de cup enkele minuten in kokend water koken (steriliseren). Ik durf geen zeepachtige producten te gebruiken. Zijn er vrouwen die dat wel doen of een andere schoonmaakmethode gebruiken?

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

4 Comments

  1. Gefeliciteerd met je overstap! Mooi dat je keuze goed uitviel. Ik heb zelf eerst de Ladycup gebruikt, maar de Fleurcup bleek me beter te passen.
    Bij het verwijderen kun je proberen de cup schuin naar buiten te laten komen zodat je niet met de hele rand in één keer te maken hebt. Een andere optie is om de cup weer een beetje te vouwen bij het verwijderen.
    Dank je voor je blogje, alle vrouwen hebben het recht om te weten wat er allemaal te koop is op dit gebied. Dit soort artikeltjes helpen daarbij. Bravo dus.

    Happy cupping!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published