Zes tips voor eco-verantwoorde zonwering en raamdecoratie

Wanneer je gaat verhuizen of verbouwen is het een optie om duurzame materialen te nemen. In een korte serie kijk ik naar facetten die daarbij komen kijken zoals het kiezen van een vloer, behang en verf. In dit artikel ga ik in op raamdecoratie.

Gordijnen, luxaflex of paneelgordijnen? De keuzes voor raamdecoratie zijn eindeloos. Welke soorten raamdecoratie kun je het beste kiezen wanneer je voor ‘groen’ gaat?

Hieronder enkele richtlijnen:

  • Voor de productie van ‘gewoon’ katoen worden veel bestrijdingsmiddelen en water gebruikt. Wel is het een natuurlijke stof, dus minder schadelijk dan synthetische stoffen zoals polyester.
  • Nog beter kun je kiezen voor ecologisch katoen, wol, linnen, washi papier en jute.
  • Kies liever voor bamboe luxaflex dan aluminium. Vermijd plastic lamellen.
  • Kijk op Marktplaats of ga langs een tweedehands winkel. Wanneer je veel ramen hebt zal het misschien moeilijker worden om dezelfde stof te vinden, maar voor een kleine kamer slaag je al snel.
  • Wil je meteen besparen op je energierekening? Kies voor dikke gordijnen die tocht tegen hangen en hang ze niet voor de verwarming.
  • Gordijnen zat? Niet weggooien, maar naar de kringloop of wanneer je handig bent een nieuw kledingstuk van naaien.

Volgende week het laatste stuk met daarin inspiratie over duurzaam gebouwde huizen!

Bron afbeelding: kslyesmith via stock.xchng

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published