Rauwe chocoladereep goji/orange van Lovechock

Chocolade is misschien niet het meest duurzame voedsel, aangezien het niet in Nederland groeit en geïmporteerd moet worden. Maar ja, iedereen heeft een zwakke plek 😉 Ik kwam dit merk tegen op de blog van Liv en chocomaniak die ik ben wilde ik ‘m natuurlijk ook proberen.

De cacao in de meeste chocoladerepen is op hoge temperatuur gebrand, waardoor de goede eigenschappen verloren gaan. De uit Ecuador afkomstige biologisch geteelde chocolade van Lovechock is niet hoger verhit dan 49 graden Celsius en door de koude maling blijven de van nature aanwezige antioxidanten en de ‘love-chemicals’ in de cacao bewaard.

De repen zijn gezoet met gedroogde kokosbloesemnectar en bevatten geen melk, soja en gluten. Ik heb de smaak goji/orange geprobeerd. De ingrediënten die erin zitten zijn:

cacaomassa, cacaoboter, gojibessen , boekweit, gedroogde kokosbloesem nectar, lucumapoeder, vanillepoeder, kaneel, zeezout, sinaasappelolie, sinaasappelbloesem. Zestig procent cacao.

Het gaat om pure en dus donkere chocolade met een zeer aardse smaak. Vroeger vond ik dit niet lekker, maar nu wel. Bijkomend pluspunt is dat je veel eerder verzadigd bent dan met de melkvariant en er in principe minder van eet.

LoveChock LoveChock

De verpakking is niet alleen hip, maar ook eco, want gemaakt van gerecycled papier, eco-inkt en de folie mag op de composthoop. Heerlijk als merken aandacht besteden aan het eco-gehalte van hun verpakking zonder in te boeten op de look-and-feel.

Te koop bij natuurvoedingswinkels of webshops. Klik hier voor de verkoopadressen. De repen kosten 3 euro per stuk. Eerlijk is eerlijk: ik vind het niet goedkoop voor vier kleine stukjes. Maar het is wel lekker 😉

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

One Comment

  1. Hej Claudia! Wat leuk dat je nu ook lovechockaholic bent 🙂 Ja het is geen ‘gewone’ choco maar na ff wennen vond en vind ik deze heel lekker. Ook vind ik de prijs uiteindelijk meevallen, omdat je (of tenminste ik) echt na één stukje genoeg heb. Vroeger had ik dat pas na een halve reep.
    Ook leuk zijn de ‘gratis’ affirmations (weet het Nederlandse woord ff niet) die je bij elke reep bij krijgt.
    Enjoy! Liv

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published