Scheermesslijper Razorpit

Hoe lang gaan scheermessen gemiddeld mee? Een scheerbeurt of zeven? Met de Razorpit kun je de levensduur van je scheerspullen verlengen. Of althans dat is de belofte. Klik verder voor een review.

Anderhalf jaar geleden was ik het zat om bakken met geld uit te geven aan super dure losse Gilette scheermesjes en schakelde over op wegwerp. Nee, niet bepaald duurzaam, maar soms moet je helaas concessies doen wil je financieel niet leeglopen. Ik heb nog losse scheermesjes van diverse huismerken geprobeerd zoals Hema en Etos, maar ik was daar qua scherpte of comfort toch minder content mee.

Helaas is dit mesje nooit op de markt gekomen en alhoewel ik hoop dat commerciële partijen ooit nog overstag gaan moeten we tot die tijd andere manieren bedenken om langer met een scheermesje te scheren. Op internet stuitte ik op de Razorpit. Een van gerecycled TPE gemaakte scheermessenslijper die ervoor zorgt dat je langer (tot 150 scheerbeurten) met je scheermes kunt doen. Klinkt te mooi om waar te zijn?

Razorpit

Drie maanden
De Razorpit ziet eruit als een soort scheermeshouder en je kunt ook daadwerkelijk je scheermes erin bewaren. Het werkt als volgt: doe een beetje scheerschuim of zeep op het middenstuk van Razorpit en duw het mesje van je af. Je kunt hier zien hoe het precies moet. Scheermessen worden namelijk bot door opgehoopt vuil, zeep en haren en door deze beweging te maken worden ze weer scherp en kun je er langer mee doen.  Simple as that!

Mijn vriend heeft een soort van baard en scheert alleen zijn wangen en hals ongeveer drie keer per week. Hij deed door de Razorpit drie maanden met een Gilette wegwerpscheermesje. Hij had er langer mee kunnen doen, maar ik heb mijn vriend voor kerst een mooie ‘ouderwetse’ scheerset gegeven met een krabbertje, scheerkom en kwast, dus heb ik zijn oude mesje weggegooid.

Razorpit Razorpit

Ik heb zelf zowel wegwerpmesjes van Gilette als het Kruidvat geprobeerd. Beide merken zijn geschikt voor de Razorpit, maar ik heb wel het idee dat mesbladen van Gilette een andere hoek hebben waardoor vuil er makkelijker uit kan. Wellicht is dat een verschil tussen A-merken en huismerken? Ik blijf merken testen!

Ik heb de Razorpit bij een Britse webshop gekocht, maar ze zijn ook in Nederland verkrijgbaar voor ongeveer 25 euro en ik heb ze niet alleen in het zwart, maar ook in het roze gezien. Google even op Razorpit. Geen zin om er geld aan uit te geven? Dit schijnt ook een manier te zijn. Kijk voor meer informatie over de Razorpit op hun site!

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

5 Comments

 1. Hallo Claudia, er is ook een Nederlandse Razorpit website ( http://www.razorpit.nl ) daar heb ik de dames versie (de roze) gekocht… en het werkt echt want mijn man heeft de scheermes’reiniger’ al een aantal maanden in gebruik en is enthousiast want hij bespaard op de dure scheermesjes

  Groetjes Annerieke

 2. Als de site gaat over duurzaam dan begrijp ik dit soort dingen niet helemaal.

  Afgelopen week hebben we ons scheerapparaat moeten vervangen, en hebben we maar een nieuwe gekocht waar we ongevraagt langer garantie opkregen waar normaal voor betaald moest worden. De reden.?

  Dit scheer apparaat was 28 jaar oud en deed het nog met het eerste mesje erin.!!!!! e.e.a. is uiteraard afhankelijk van gebruik maar zeg 2-3x per week.
  Dit is geen doorgeschoten zuinigheid maar het ding deed het gewoon en waarom dan een andere kopen.

  Het vervangende apparaat kwa prijs afzetten tegen de 28 jaar van de oude maakt een prijs van € 0.096 per week. En daar kan geen mesje tegenop.

 3. Je kan de scheercartridges ook gewoon langs een leren strijkriem halen(zelfde effect) of nog goedkoper: langs een oude spijkerbroek of een krant wikkelen om een houten plankje en daar je scheermes langs halen.

  Beter is om gewoon geen dure scheercartridges van gillete te kopen en over te stappen op old school scheren zoals grootvader dat deed. Met een krabber/safetyrazor. De mesjes kosten maar tussen de 15 a 40 eurocent per stuk(hangt van het merk af) …tel uit je winst!!!

  Blijf geen gillette slaaf, maar stap over op een ouderwetse scheermeskrabber! 1 mesje scheert beter dan 3, 4 of zelfs 5 mesjes….allemaal toeters en bellen die je niet nodig hebt maar waar je wel heel veel voor moet betalen.

 4. Ik las bij toeval iets over de Razorpit en dacht; Baat het niet, het schaadt ook niet en bestelde er eentje. Hoewel ik er rekening mee hield dat het product gunstiger werd aangeprijst dan de praktijk zou uitwijzen, was het ’t proberen waard. Ik scheer met Gillette Fusion (5 mesjes) die niet bepaald goedkoop zijn. Daarintegen scheren ze geweldig en doe ik 4 weken met een mesje. Door elke dag mijn mesje met een heel klein beetje scheergel zo’n 5 a 6 keer over mijn Razorpit te halen, het resterende water eraf te halen en even na blazen (ter voorkoming van kalkvlekken) om ‘m echt schoon te krijgen, heb ik er nu precies 8 weken mee gedaan, dus twee keer zolang als normaal !!! Een erg prettige constatering, waardoor de kosten van de mesjes ineens gehalveerd worden. Een geweldig product dat doet wat het beloofd.

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published