Vijf beautytoepassingen met baking soda

Baking Soda, natriumbicarbonaat of zuiveringszout kun je gebruiken om heerlijke koekjes en gebak mee te maken. Maar wist je dat je het ook kunt gebruiken voor beautydoeleinden?

 1. Misschien heb je het wel eens op tandpasta gezien ‘Nu met baking soda’. Vroeger toen tandpasta nog minder synthetisch was bestond het juist hoofdzakelijk uit baking soda. Eigenlijk is het heel simpel: in een bakje baking soda vermengen met een paar druppels etherische olie zoals pepermunt voor de smaak en even je tandenborstel erin deppen.
 2. Deodorant. Baking soda zó onder je armen of mengen met maïzena, een olie en eventueel een etherische olie. Binnenkort ga ik dit proberen. Review volgt!
 3. Facescrub. Neem voor drie theelepels baking soda één theelepel water. Vermeng dit in een bakje en masseer het zachtjes over je gezicht.
 4. Natuurcosmeticashampoo is fijn en vaak mild voor je hoofdhuid, maar helaas krijg je niet altijd even goed residuen zoals vet van haarproducten weg. Doe een klein beetje baking soda in de palm van je hand en vermeng dit met je shampoo voor een beter resultaat. Je kunt het trouwens ook zonder shampoo gebruiken voor de ‘no poo methode’.
 5. Bakje water met een volle theelepel baking soda en je hebt een prima borstel-, kammen- en kwastenreiniger.

Let op: baking soda is geen gewone soda en ook geen baking powder of bakpoeder. Ga echt voor baking soda, natriumbicarobnaat, soda bicarbonaat, dubbelkoolzure soda, natriumwaterstofcarbonaat, of zuiveringszout  (heel wat benamingen voor dezelfde stof).

Bron afbeelding: kafka4prez via Flickr.com

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

16 Comments

 1. Nét wat ik nodig had! Wist al een tijdje dat het overal en nergens goed voor was, maar waarvoor precies… Nu ga ik het toch maar eens in huis halen denk ik.
  Ik ben erg benieuwd naar je deo-recept! Ben zelf ook zoiets van plan. Ik ben helaas allergisch geworden voor ‘normale’ deo en zoek nog steeds naar de ideale natuurlijke deo die mij in de zomer ook nog steeds enigszins frisjes laat ruiken…

  • hey, ik gebruik baking soda al geruime tijd als deodorant. en het werkt perfect.

   gewoon transpireren, en geen geurtjes, Ik gebruik gewoon het poeder, zonder toevoegingen.

   • Leuk! Ik ben erg benieuwd hoe het werkt…heb inmiddels enkele natuurdeo’s geprobeerd, maar ben helaas gematigd tevreden over de werking. De één is wel beter dan de ander, maar ik vind het keer op keer geen 6 tot 8 euro waard 🙁

    • Nadat op veel duite natuurlijke beauty blog ook deo met soda helemaal gepresen werd heb ik die van Wolkenseife besteld. Helaas werkt die voor mij helemaal niet :S gelukkig andere wel. verdraaide wereld 😉 LIefs, liv

 2. Superleuk om te lezen, ik poets sinds kort ook geregeld mijn tanden met bakingsoda na het lezen van artikelen van ramiel nagel waaruit bleek dat commerciele tandpasta lang niet zo goed voor je gebit is als we denken. Echt héél erg interessant 🙂

 3. Om je tanden te poetsen, neem je 3 delen Keltisch zeezout met 1 deel natrium-bicarbonaat. Het is even wennen, maar het resultaat is erg goed. Kijk op internet maar eens bij Keltisch zeezout voor de vele toepassingen

 4. Pingback:Review: haarspray en haarmousse van Giovanni - hetkanWel.nl

 5. Hallo Claudia,

  Ken je Cocos-olie? (in de winter is het massief in de pot / in de zomer vloeibaar in de pot).
  Ik heb dan een beauty tip voor je.
  Ik gebruik een theelepel cocos olie (doe ik in mijn hand) en een snufje baking soda (halve theelepel hooguit), even op je handpalm mengen, en daarna smeer ik het op mijn gezicht.
  Even in laten trekken en daarna met warm water en washandje het weer afspoelen.
  daarna doe ik nog een lekker dun laagje cocos-olie op mijn gezicht en laat ik dat de hele nacht lekker intrekken.

  Ik doe dit een paar keer per week.

  Hele fijne huid krijg je ervan!

  (via Pinterest gevonden) (hit op pinterest).

  Groetjes Hedwig

 6. Dag Hedwig,
  Dank voor de tip om met bakingsoda, samen met kokosolie op de huid te smeren. Ga ik zeker proberen.
  Zelf maak ik mij eigen deo van kokosolie, arrowroot eb baking soda. Maak daar een stevige emulsie van waaraan ik dan een paar druppels essentiële olie aan toevoeg, neroli, grapefruit of lavendel. Een geweldige deo die perfect werkt. Verder gebruik ik kokosolie als bodylotion en ook voor het douchen insmeren, geeft een zachte huid! Wat je op je huid smeert, moet je ook kunnen eten, is mijn slogan!

 7. Hoi Claudia,

  Heb je inmiddels het deo-recept zelf al eens gemaakt en geprobeerd? Ik gebruik dit recept ook en gebruik het op en af, afhankelijk van hoe lui ik ben in de ochtend en waar ik zin in heb… Maar het werkt voor mij echt prima en bevalt mij zelfs beter dan de meeste deo’s….
  Verder ben ik groot baking soda fan, al ben ik de toepassingen nog aan het ontdekken; wat zijn er veel!

  Groetjes Annet

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published