Vijf inspirerende eco-huizen

Wanneer je gaat verhuizen of verbouwen is het een optie om duurzame materialen te nemen. In een korte serie keek ik naar het kiezen van een duurzame vloer, wandafwerking en zonwering. In dit laatste artikel hoop ik je te inspireren met vijf eco-huizen.

Architect Vivian Faithfull liet een CO2 neutraal huis bouwen in de buitenwijk van Melbourne. Voorwaarde: het moest met een strak budget.


The Crossway Eco Home was één van de eerste CO2-neutrale huizen in Groot-Brittannië en kwam voor in een aflevering van Grand Designs. Aangezien ik het stukje uit die aflevering niet mag embedden (zie hier de link), een ander filmpje over het huis.


Luxe hillside villa in Californië gemaakt met lokale maar ook gerecyclede materialen.


Earthships, bedacht door de Amerikaan Michael Reynolds. Klik hier voor het artikel dat ik eerder schreef over earthships!


Een eco-friendly kubushuisje, geschikt voor één persoon

Ik heb ook een waanzinnig filmpje gevonden over een architect uit Hong Kong die zijn piepkleine appartement omtoverde tot een waar paradijsje, helaas mag ik ‘m niet embedden,  dus maar even een link! Oké, stiekem waren dat dus zes huizen 😉

Foto:  R0Ng via Flickr

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

3 Comments

  1. Pingback:Zes duurzame lunchverpakkingen - hetkanWel.nl

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published