Met deze twaalf app’s maak je groen en verantwoord leven nog gemakkelijker

Ook zo blij met de mogelijkheden van je smartphone? Met deze app’s maak je het jezelf nog gemakkelijker om groen en verantwoord te leven.

Groente- en fruitkalender van Milieu Centraal
Altijd handig om bij je te hebben wanneer je gaat winkelen. Fruit en groente van het seizoen is namelijk een stuk duurzamer en beter voor het milieu, aangezien het energie in kassen of transport scheelt.
iphone

Afvalscheidingswijzer van Milieu Centraal
Een glazen fles hoort in de glasbak. Maar wist je dat een kapot glas in de vuilnisbak moet? En de verpakking van een afhaalpizza ook? Maar die van een diepvriespizza weer niet? Die moet bij het oud papier. Best verwarrend, maar deze app biedt uitkomst.
iphone

E-nummers
Ondanks dat E-nummers ze zijn goed gekeurd door de EU is de veiligheid lang niet altijd wetenschappelijk aangetoond. Met een app maak jij het jezelf een stuk gemakkelijker om ze te vermijden. Kosten: 2,39 euro.
iphone

Etikettenwijzer
Met de etikettenwijzer van het Voedingscentrum weet je wat je koopt en wat etiketten op verpakkingen betekenen.
iPhone

Viswijzer
Met de Viswijzer app kan je met een groen of rood label beoordelen of een vis, schaal- of schelpdier duurzaam gekweekt of gevangen is.
iPhone
Android

Dopper
Een plastic flesje bronwater is belastend voor het milieu vanwege het vervoer van de bron naar de winkel en het verwerken van het afval. Beter is het om een hervulbaar flesje te kopen. Met de app van de Dopper zie je waar je kraantwater kunt bijvullen. Dit kan een restaurant, winkel, publieke plaats of een privé-adres zijn. Website van de Dopper.

Bespaarcheck
Besparen in huis op je energie is fijn voor je portemonnee en het milieu. Met deze app is dat een makkie!
iPhone

Oplaadpalen
Al aan de elektrische auto? Of misschien huur je er af en toe eentje via Greenwheels of Car2Go. Met deze app navigeer je jezelf heel handig naar de oplaadpalen.
iPhone
Android

Rankabrand
Deze app helpt je bij het shoppen om te kiezen voor merken met de hoogste scores voor klimaat, milieu en fairtrade principes. Vergelijk de eindscore van honderden merken en maak je eigen keuze!
iPhone

Alles duurzaam
Alle duurzame hotspots bij jou in de buurt vind je met deze app van Alles Duurzaam.
iPhone 

Android

Ecofootprint
Bereken je ecologische voetprint met deze handige app!
iPhone 
Android

Naar buiten
Lekker naar buiten voor een wandeling wordt makkelijk met deze app van Staatsbosbeheer.
iPhone 
Android

Bron afbeelding: Adrian van Leen via RGB.Stock

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published