Groente- en fruitnetjes van Re-Sack

Kun je je nog herinneren dat ik een winactie had met de herbruikbare groente- en fruitzakjes van Again and A Gain die ik zelf ook gebruik? Hoe leuk dat er weer een merk op de markt is gekomen met dit soort herbruikbare netjes, maar dan van biologisch katoen. Klik snel verder voor het artikel en de foto’s.

Initiatiefnemer Sjoerd van der Helm liep voor zijn studie stage bij een vruchtensappenbedrijf in Los Angeles. De bedoeling was een businessplan schrijven voor de distributie van vruchtensappen naar Europa, maar wat hij voor ogen had bleek uiteindelijk niet mogelijk. In diezelfde tijd werden gratis plastic zakken in de Amerikaanse supermarkten verboden en Sjoerd kreeg een idee. Zelf herbruikbare producten ontwikkelen en andere mooie duurzame merken distribueren.

Op 1 januari 2011 startte hij zijn bedrijf Made Sustained waar hij onder meer herbruikbare netjes van polyester verkocht. Hij kreeg toen de vraag of hij geen zakjes op de markt wilde brengen van natuurlijk materiaal. Hij vond al snel een partner die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan en de zakjes kon fabriceren. Re-Sack was geboren.

Zakjes Re-sack Zakjes Re-sack

Er zijn drie soorten: een klein zakje (16 x 19 cm) met wat grotere gaten (2,95 euro), een medium zakje (38 x 30 cm) met kleine gaatjes (3,50 euro) en een medium zakje (38 X 28 cm) van voile (3,50 euro). De netjes zijn gemaakt van GOTS-gecertificeerd biologisch katoen, in India en tegen eerlijke lonen.

Het kleine zakje kan gebruikt worden voor kleine waren of noten. De grote voor grote stukken fruit of groente. De meeste soorten kunnen er gewoon in, maar zacht fruit of aardbeien is een minder goed plan in verband met de kans op vlekken. De zakjes kunnen ook niet te heet worden gewassen (maximaal dertig graden) en moeten op de natuurlijke manier worden gedroogd, dit vanwege krimpgevaar.

Zakjes Re-sack Zakjes Re-sack Zakjes Re-sack

Ik vind het super lieve en praktische zakjes. Ze zijn zacht, ruiken lichtjes naar katoen en sluiten gemakkelijk door het koordje. Een pluspunt is tenslotte dat de netjes direct in de koelkast kunnen worden gelegd en dat ze in tegenstelling tot plastic ademen. Re-Sack is te koop bij diverse winkels en webshops, klik hier voor een overzicht.

Deze review bevat artikelen die door een ondernemer of fabrikant zijn opgestuurd. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

One Comment

  1. Lijkt me handig! Bij mij ligt altijd alles los of inde verpakking waar het in kwam en dan heb je ook geen overzicht meer en als t niet kan ademen gaat het weer schimmelen e.d. dus eigenlijk is dat 10x niks. :S

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published