T-shirts van Qolors

Een tijdje terug werd ik benaderd door Marijke, eigenaresse van de t-shirtwebshop Qolors. Ik kende het concept van haar winkel niet en mocht een shirt met lange mouwen uitproberen.

Bij Qolors.nl kun je t-shirts kopen in verschillende modellen en kleuren. De modellen lopen uiteen van spaghettitops (17,50 euro) tot lange mouw (37,50 euro) en zijn verkrijgbaar in ronde of V-hals. De shirts zijn onderverdeeld in kleurengroepen peaceful pastel (lichte, zoete pastelkleuren), beautifully bright (felle, vrolijke kleuren) en deliciously deep (donkere, aardse kleuren). Bij elke kleur staat duidelijk of het om een koele of warme kleur gaat. Erg overzichtelijk en als je eenmaal weet wat voor kleurentype je bent, sla je de plank niet meer mis.

De t-shirts zijn gemaakt van biologisch katoen (GOTS gecertificeerd). Een duurzame keuze omdat er in het hele proces van gewas tot verven geen chemische middelen worden gebruikt. Ook bevatten de shirts acht procent elastan, dit zorgt voor een soepele stretch. Het is wel aan te raden om de shirts op dertig graden en zonder wasverzachter te wassen. Ook is het beter voor de houdbaarheid om ze niet in de droger te doen en niet te heet te strijken.

Ik testte een shirt met lange mouwen en V-hals in de kleur alarmrood. Ik wilde wel iets vrolijks voor de donkere dagen. Omdat ik vrij veel neutrale kleuren draag moet ik bekennen dat ik wel eventjes moest wennen aan de toch wel felle kleur, maar nu ben ik er super blij mee. Ik merk dat ik dit shirt vaak uit mijn kast pak en graag draag. Door deze kleur heb ik eigenlijk ook zin gekregen om vaker vrolijke kleuren te dragen.

collage31

De stof is lekker zacht, maar wel een tikkeltje dunner dan de meeste andere shirts met lange mouwen. Hierdoor tekent hij ietsje sneller. Ook rekt hij tijdens het dragen een klein beetje uit, maar dat vind ik niet super erg. Liever dat dan dat een shirt enorm in de was krimpt. Ik denk dat het concept van Qolors slim bedacht is. Bio-katoen is wel in opmars, maar de basics zijn meestal écht basic. Opvallende of juist zachte kleuren zoals knalrood, legergroen of zacht roze zie je bijvoorbeeld minder snel. Daarnaast is er van al die kleuren weer een ander model beschikbaar zodat je het hele jaar kunt variëren.
Helaas zijn de foto’s niet zo goed gelukt, dit vanwege het slechte weer de afgelopen tijd. Hopelijk krijgen jullie er toch een beeld bij. Benieuwd welk kleurentype jij bent en welke kleuren jou staan? Doe hier de quickscan! Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kun je een gratis staalkaart aanvragen.

Deze review bevat producten die door een fabrikant of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Overig beeldmateriaal via Qolors.nl

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published