Tien goedkope maar stijlvolle manieren om sieraden op te bergen

Sieraden zie je graag praktisch opgeborgen. Het liefst niet weggestopt in dozen, want dan zie je niet wat je hebt en gebruik je je sieraden waarschijnlijk minder vaak dan je zou willen. Vandaag tien stijlvolle maar goedkope (en uiteraard groene) ideeën om ze netjes en overzichtelijk op te bergen.

1. Wijnflessen
Neem een paar simpele flessen om armbanden omheen te wikkelen. Leuk in dit oude wijnkistje aan de muur of op je toilettafel. Bron.

2. Boomtak
Je kunt sieradenbomen bij diverse woonwinkels kopen, maar waarom niet zelf maken? Van een échte ‘boom’. Bron.

3. IJsblokjesbakje
Heb je veel kleine sieraden? Wat dacht je van ijsblokjesbakje bijvoorbeeld opgeborgen in een ladekastje. Bron.

collage38

4. Ringhouder
Of maak je eigen ringenhouder. Handig! Bron.

5. Kapstokje
Hang lange kettingen op aan een (tweedehands) kapstokje of maak er zelf eentje van een plankje met een paar mooie knoppen. Bron.

6. Letterbak
Letterbakken ouderwets? Niet op deze manier. Schuur een letterbak (van de kringloop) lichtjes en geef de bak eventueel een likje verf. Monteer er vervolgens een paar haakjes in en opeens heb je een stijlvol sieradenkastje. Bron.

collage39

7. Theekopjes of etagère
Hou je van van een meisjesachtige stijl? Denk dan aan tweedehands theekopjes waarop je oorbellen drapeert gecombineerd met een etagère waarop je al je schatten uitstalt. Bron.

8. Hark
Wat dacht je van een oude (hand)hark op z’n kop aan de muur? Simpel, maar doeltreffend. Bron.

9. Deurknoppen
Ga bij een kringloopwinkel (of Doe-het-zelf-zaak) op zoek naar deurknoppen en bevestig ze op een display die je eventueel bekleedt met een leuk stofje. Bron.

collage40

10. Wissellijst
Neem een oude wissellijst naar keuze, verf die eventueel in een leuke kleur en bevestig er bijpassende touwtjes tussen of haakjes die je op de muur erachter bevestigt. Bron.

Bron afbeelding (boven): Adrian van Leen via RGB.stock

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

2 Comments

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published