Mud Jeans lanceert ‘Lease a Jeans’ voor een duurzamere wereld

Je kunt een jeans kopen en dragen tot je er genoeg van hebt, maar je kunt je spijkerbroek sinds kort ook leasen. Eco-jeansmerk Mud Jeans presenteerde vorige week het concept ‘Lease a Jeans’.

Het idee van het nieuwe concept ‘Lease a Jeans’ is dat je bij de betaling een overeenkomst krijgt voorgelegd. Bij ondertekening betaal je eenmalig een instapbedrag van 20 euro. Vervolgens betaal je een jaar lang 5 euro per maand, wat in totaal neer komt op 80 euro.

Na deze leaseperiode zijn er drie opties. Je stuurt de broek retour naar Mud Jeans waarna er een nieuwe spijkerbroek van wordt gemaakt of kiest een nieuw model uit, waarvoor je 7,50 euro betaalt plus weer een jaar lang 5 euro. De derde optie is dat je vier extra ‘statiegeld’-maandtermijnen van 5 euro betaalt, waarna je de broek zo lang als je wilt kan blijven dragen. Als je na enkele jaren draagplezier besluit de broek in te leveren, krijg je van je ‘statiegeld’ 20 euro terug in de vorm van korting op je volgende aankoop. In alle gevallen blijft de broek eigendom van Mud Jeans.

Volgens de initiatiefnemers is het een voordeel dat de klant gespreid kan betalen en dat hij een gratis reparatieservice krijgt aangeboden. Ook zou het concept in de trend passen waarin het gebruik van producten belangrijker wordt dan het daadwerkelijk bezitten ervan. Door broeken te recyclen speelt Mud Jeans naar eigen zegge in op de toenemende schaarste aan grondstoffen en vormt zo een aanjager voor de circulaire economie, gebaseerd op hergebruik van grondstoffen.

Mud Jeans zijn broeken gemaakt van biologisch en gerecycled katoen en worden verantwoord geproduceerd. De spijkerbroeken zijn verkrijgbaar in een heren- en een damesmodel in drie washings en online te bestellen op mudjeans.nl of via leaseajeans.nl en binnenkort ook verkrijgbaar in een aantal geselecteerde winkels in heel Nederland.

Wat vind je van dit concept? En zou je er gebruik van maken?

Foto: MudJeans

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

4 Comments

  1. Hmm… ik weet het niet zo goed. Ik heb er nog iets te veel vragen over om al te weten of ik het zou doen of niet. Maar vooralsnog klinkt het eigenlijk best wel oke. Ga mij er eens in verdiepen 🙂

  2. Lijkt mij dus niets, en het begint al met de algemene voorwaarden. Voor normale aankopen een hele lap tekst, maar voor de lease constuctie is bijna niets geregeld.

    Bij een gat in de broek is er een reparatie service. Moet ik dat zien dat ze een knielap over het gat naaien? En bij een vlek heb je dus gewoon pech. Laat staan verlies/diefstal van de broek.

  3. MMm op zich een super idee, was het niet dat ik altijd zooo emotioneel gehecht raak aan mijn oude spijkerbroeken 😉 Dus voor mij is het niets, maar ik ben ook niet koopverslaafd. De ex van mijn vriend was dat wel en toen ze al een paar maanden uit zijn huis was vond hij nog 17!!!! spijkerbroeken van haar ergens achter in de kast die ze niet eens miste. Duuuuus voor mensen die van shoppen en afwisseling houden of die snel aankomen of afvallen is dit zeker een top systeem.
    Ik was trouwens een tijdje erg dun en baalde er zo van, o.a omdat ik ook nieuwe strakke spijkerbroeken wou hebben maar ook wist dat ik niet te lang zoooooo slank wou blijven. Uiteindelijke ging de pepejeans toch al na slechts 9 maanden stuk. Dus dat was de oplossing, maar dan had ik liever de MUD oplossing gehad. Groetjes, liv

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published