Tips om ogen met overhangende oogleden op te maken

Wat hebben Nicole Kidman, Gisele Bündchen, Jennifer Lopez, Catharine Zeta Jones, Brigitte Bardot, Renee Zellweger en Selena Gomez met elkaar gemeen? Al deze prachtige vrouwen hebben overhangende oogleden, in beautyjargon ook wel hooded eyes genoemd.

Al zolang ik me kan herinneren heb ik overhangende oogleden. Dit betekent dat mijn ooglid een tikkie hangt, zoals je in de foto hierboven kunt zien. Wanneer ik niet goed geslapen ben lijkt het wat erger, maar door de bank genomen kan ik er weinig aan doen. Het zijn gewoon mijn genen. Iedereen krijgt op den duur hangende oogleden, wanneer de wet van de zwaartekracht de overhand krijgt. Betekent dit dat je je ogen maar niet meer moet opmaken? Nee, zeker niet. Omdat ik nu wel eens wilde weten hoe ik dat het beste kan doen en ging ik op zoek naar trucs. Vandaag voor de verandering dus eens geen eco-gerelateerde post.

Hoe hangen ze erbij?
Het is ten eerste handig om te weten hoe je overhangende oogleden ‘erbij hangen’. Zo zal bij de één alleen het ooglid in het midden van het oog hangen, bij de ander juist aan het uiteinde of helemaal. Wanneer je ogenleden helemaal hangen zal het bijvoorbeeld lastiger zijn om eyeliner of kohl aan te brengen. Terwijl wanneer je ooglid alleen in het midden hangt dat nog wel kan en je ook nog een wing kunt aanbrengen.

Smoking baby
Juist bij hangende oogleden is het belangrijk om diepte aan te brengen, bijvoorbeeld door een smokey eye. Tijdens mijn zoektocht vond ik hier alleen twee totaal verschillende visies over. Het is algemeen bekend dat lichte kleuren oplichten, terwijl donkere kleuren juist verdoezelen. Volgens sommigen moet je daarom op het bewegend ooglid een lichte kleur aanbrengen, een mediumkleur in de crease en een donkere kleur in de buitenste ooghoek. Anderen zeggen dat je daarmee juist het overhangende deel accentueert en pleiten voor een donkere kleur langs de wimperrand en een lichtere kleur in de crease.

De smokey-eye met een lichte kleur op het bewegend ooglid.

Pixiwoo brengt juist een donkere kleur aan dicht bij de wimperrand.

En Lisa Eldridge ook.

Vind je crease
Bij vrouwen zonder hangende oogleden is de crease (daar waar het wenkbrauwbot begint) duidelijk aanwezig. Bij vrouwen met hangende oogleden niet. Een nadeel is dat wanneer je een klassieke smokey-eye maakt de creasekleur helemaal verdwenen is wanneer je je ogen opent. Breng daarom de kleur voor je crease wat hoger aan dan je gewend bent, dat is dus net onder de wenkbrauw. Een andere tip is om de creasekleur aan te brengen door recht in de spiegel te kijken, dan vind je de juiste plek vanzelf. Hoe dan ook zal het gewoon uitproberen zijn.

Lisa Eldrigde laat in dit filmpje zien hoe je de crease kunt verhogen.

Subtiele eyeliner
Eyeliner aan je bovenste wimperrand kan een probleem zijn. Ten eerste valt oogschaduw op je bewegend ooglid niet meer op wanneer je het lekker royaal aanbrengt. Ten tweede zit te zachte of vloeibare eyeliner meteen aan de bovenkant van je oog. Probeer daarom een subtiele lijn die zoveel mogelijk tegen je wimperrand aan zit. Hou ook een wing subtiel. Serena van Beautylab legt hier stap voor stap uit hoe je dit het beste kunt doen.

Hangen je oogleden juist bij het binnenste deel van je oog? Ga dan voor een lijn aan de buitenkant van je oog en laat deze niet helemaal doorlopen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen een lijntje op de waterlijn van je bovenste wimperrand aan te brengen. Dit maakt je wimpers net even wat dikker, maar je kunt je oogschaduw tóch nog zien. Tenslotte kun je er ook voor kiezen om helemaal geen eyeliner aan te brengen.

Hieronder zie je een tutorial van een vrouw die het eyelinerlijntje niet helemaal laat doorlopen.

Krul die wimpers
Over wimpers gesproken…krul je wimpers en kies voor een goede mascara die je wimpers veel volume en lengte geeft. Op die manier zullen je ogen nog meer benadrukt worden en spreken. Heb je een feestje of een keer wat meer tijd? Ga op zoek naar flinke (of juist subtiele) nepwimpers. Het zal je ogen veel goed doen.

Geef je wenkbrauwen vorm
Wenkbrauwen geven je gezicht hoe dan ook vorm, maar zeker voor vrouwen met hangende oogleden zorgen mooi geëpileerde wenkbrauwen dat ogen beter opvallen. Daarnaast geeft het meer ruimte om de crease wat hoger te kunnen aanbrengen.

eyes

Net zoals voor alle make-up geldt, er zijn geen hardcore strikte regels. Zo wordt het gebruik van één kleur afgeraden, maar soms heb ik nu eenmaal zin om één kleur te gebruiken. Deze tips laten zien hoe je het beste uit je hangende oogleden kunt halen maar uiteindelijk moet je natuurlijk gewoon doen waar je je het beste bij voelt.

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

2 Comments

  1. Een heel herkenbaar probleem. Het is alleen altijd moeilijk ” hoe het hangt” zal ik maar zeggen en hoeveel ruimte er is.
    Persoonlijk vind ik het beste resultaat als je speelt met licht en donker.
    In de winkel nemen we hier altijd de tijd voor om het samen met de klant voor te doen en te oefenen.
    Dus……………wil je kijken hoe kleuren bij je staan, tips te krijgen? Je bent welkom in de Minderbroedersstraat in ‘s-Hertogenbosch.

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published