Decoreren met vintage koffers

Vintage koffers kunnen heel sfeervol zijn in een vintage of oud-met-nieuw gemixt interieur. Wat inspiratie nodig? Klik verder voor zeven ideeën.

1. Bijzettafel
Een oude stevige koffer tover je zo om tot een handig bijzettafeltje. Monteer er pootjes onder en schilder hem eventueel nog in een leuk kleurtje of juist wit. Ook handig als nachtkastje.

Decoreren met vintage koffers

Bron 1, 2, 3, 4.

2. Stoeltje
Hoe cool is dit? Ik weet niet of je dit zelf ook zou kunnen maken (de uitdaging lijkt me met name dat het stoeltje daadwerkelijk een volwassene qua gewicht houdt). De stoeltjes uit de onderstaande collage zijn gemaakt door de Zuid-Afrikaanse Katie Thompson die voor haar bedrijf ReCreate oude spullen nieuw leven inblaast.

Decoreren met vintage koffers

3. Dierenmand
Haal een oude koffer uit elkaar (of niet!), bevestig er pootjes onder en plaats er een lekker stevig zacht kussentje in. Heb er maar twee woorden voor. Super. Cute.

Decoreren met vintage koffers

Bron 1, 2, 3, 4, 5.

4. Extra opbergruimte
Je kunt een hoop kwijt in een koffer. Handig voor seizoenskleding, extra beddengoed, die stapel magazines die je maar niet weg kunt doen of hobbyspul. Natuurlijk is het ook erg leuk om lege vintage koffers op elkaar te plaatsen, bijvoorbeeld om een saaie hoek of een sombere hal mee op te fleuren.

collage45

Bron 1, 2, 3, 4, 5, 6.

5. Plankje
Super sfeervol. Je creëert onderstaande plankjes door koffers door midden te zagen, te verstevigen en ze daarna op de muur te plaatsen. De simpele versie? Klap een koffer open en bevestig hem op de wand. Geeft zeker te weten een ‘wow-effect’. Bij bron 3 vind je een tutorial.

Decoreren met vintage koffers

Bron 1, 2, 3, 4, 5, 6.

6. Minibar
Ben je op zoek naar een originele manier om alcoholische versnaperingen op te bergen? Misschien is een koffer dan een grappig idee. Ik vind vooral die op wieltjes echt creatief gevonden, bij bron 2 vind je de tutorial van deze minibar.

Decoreren met vintage koffers

Bron 1, 2.  

7. Sieradenkastje
Nog een oud koffertje over? Gooi ‘m niet weg maar gebruik hem om je sieraden op te bergen. Je kunt het koffertje aan de muur hangen of opengeklapt op je kaptafel bewaren. Leuk om de achterwand van het koffertje met een contrasterende kleur papier of behang te beplakken.

Decoreren met vintage koffers

Bron 1, 2, 3.

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

2 Comments

  1. Oh leuk leuk leuk! Ik zou graag zo’n vintage koffer als koffietafel gebruiken, maar ja we hebben al een koffietafel… wel superleuk idee. Denk dat het ook voor horeca heel leuk is om te gebruiken, en zo geef je die mooie oude koffers nog een goede bestemming!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published