Een zomerse sliertjessjaal van een oud t-shirt

Knoeipot. That’s my middle name! Tot grote ergernis van mezelf. Zo zat er op dit shirt een dikke vetvlek, precies in het midden onder de halslijn. Not pretty! Maar op Pinterest spotte ik een grappige DIY waarmee ik dit shirt toch niet meteen hoefde weg te gooien…

Jammer genoeg stond er niet bij dat lycra niet super geschikt is voor deze DIY. Het knutselen verliep dus niet helemaal ‘vlekkeloos’ 😉 maar met wat extra knipwerk is hij uiteindelijk wel geinig geworden.

IMG_9354

Knip het shirt onder de halslijn het shirt door midden.

IMG_9361

Je houdt nu een soort strapless top over.

IMG_9363 IMG_9370

Knip sliertjes aan de onderkant en trek aan de sliertjes en draai ze een beetje.

IMG_9381

Ik vond ‘m vrij slordig zo. Dus besloot ik de stikzoom er ook af te knippen. Alle lelijke rafelrandjes heb ik er ook maar afgeknipt…

IMG_9602

Tadaaaaa…

Tips om het beste uit deze DIY te krijgen:
–       Kies bij voorkeur voor een katoenen shirt. Wanneer er lycra in het shirt verwerkt zit kan het helpen om het shirt continu strak te trekken tijdens het knippen. Eerlijk is eerlijk, het blijft lastig knippen.
–       Kies voor een grotere maat voor een grootser effect.
–       Gebruik een goede scherpe schaar, die van mij was eigenlijk te bot.
–       Knip de zoomrand af, anders zitten er extra ‘fliebertjes’ aan.
–       Knip onvolkomenheden bij.

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

3 Comments

  1. Bericht* Hoi,

    Leuk idee hoor, ga ik ook proberen met een oud shirt.
    Maar eh….vetvlekken krijg je er gewoon uit met een stick ossegal hoor. Hier standaard een stick mee op vakantie v, omdat het ook heel goed helpt bij chocolade vlekken. ( lang leve de chocolade ijsjes en kinderen)

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published