Schoonmaakproducten van Lilly’s Eco Clean

Als eco-lover vind je het waarschijnlijk belangrijk om naast natuurlijke cosmetica en pure etenswaren, ook ecologische schoonmaakproducten te gebruiken om op die manier het milieu te ontzien. Een in Nederland vrij nieuw én groen schoonmaakmerk is Lilly’s Eco Clean. Klik verder voor een review én winactie.

De Ierse Lilly, de oorspronkelijke oprichter, had ooit een succesvol schoonmaakbedrijf. Ze werd echter ziek en realiseerde zich dat haar chronische neus- en keelklachten mogelijk te maken hadden met de chemische schoonmaakmiddelen die ze dagelijks bij haar klanten gebruikte.

Schoonmaakproducten van Lilly's EcoClean

Ze begon haar eigen schoonmaakmiddelen te maken op basis van azijn, zuiveringszout, plantaardige zeep en etherische oliën. Niet alleen verbeterde haar gezondheid, ook bleven de kantoren en huizen van haar klanten langer schoon en waren haar klanten meer tevreden doordat hun huis niet meer naar synthetische schoonmaakmiddelen rook. Dit zou het begin zijn van haar eigen schoonmaakmerk Lilly’s Eco Clean.

Het assortiment bestaat uit verschillende schoonmaakproducten en wasmiddelen. In het assortiment zit bijvoorbeeld een afwasmiddel, allesreiniger, vloerreiniger en wc-reiniger. Alle producten bevatten biologisch afbreekbare detergenten op basis van kokosnoot, suiker en tarwe, zijn antibacterieel door het gebruik van etherische oliën en mild voor de huid. Daarnaast wordt er niet op dieren getest, worden de producten lokaal in Ierland gemaakt en zijn niet alleen de flessen gedeeltelijk gefabriceerd van gerecycled plastic maar zijn er ook navulverpakkingen te koop. Ook aan het design is gedacht. De producten zijn er hartstikke leuk uit.

Lilly’s Eco Clean afwasmiddel – 2,95 euro – 500 ml
Dit middel is erg geconcentreerd, je hebt dus maar weinig van nodig voor een vuile vaat. Ik vind de geur erg lekker: frisse citrusvruchten. Zeker geen typische synthetische citrusgeur zoals je ze kent van reguliere merken, maar natuurlijk en minder zoet. De allesreiniger heeft trouwens ook een citrusgeur, maar die is wat zwakker qua geur.

Schoonmaakproducten van Lilly's EcoClean

30% water, 5-15% anionogene oppervlakte-actieve stoffen*, 5% niet-ionogene oppervlakte-actieve stoffen*, 5% amfotere oppervlakte-actieve stoffen*, sap van biologisch aloë barbadensis blad**, keukenzout**, citroenzuur**, conserveringsmiddel**, etherische citroenolie**.  * uit kokosnoot-, tarwe- en suikerbestanddelen ** natuurlijk gewonnen en zacht voor de handen

Lilly’s Eco Clean allesreiniger – 5,95 euro – 500 ml
Ik gebruik deze zuinige 99,9 procent bacterie-effectieve spray momenteel zo’n beetje voor alle snelle klusjes. Van afneemklusjes tot het aanrecht en van snel even de badkamer doen tot de halspiegel. Je krijgt er zelfs kalkaanslag (door de azijn?) mee weg, iets wat ik in alle eerlijkheid niet had verwacht. Dit product mag op alle ondergronden worden toegepast, alleen moet je wel uitkijken met een waxlaag.

Schoonmaakproducten van Lilly's EcoClean

30% water, 5% anionogene oppervlakte-actieve stoffen*, 5% niet-ionogene oppervlakte-actieve stoffen*, 5% amfotere oppervlakte-actieve stoffen*, azijn, keukenzout, citroenzuur, etherisch citroenoliemengsel, conserveringsmiddel, plantenextracten. * uit kokosnoot-, tarwe- en suikerbestanddelen.

Schoonmaakproducten van Lilly's EcoClean

Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van Lilly’s Eco Clean? Kijk dan eens in de webshop Bewust-Goed, waar je Lilly’s Eco Clean producten kunt kopen.

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

45 Comments

 1. Heerlijk! Zelf gebruik ik ook al een tijdje azijn en soda om met schoon te maken.
  Belangrijkste reden hiervoor is mijn allergie en ik denk ook aan mijn huisdier die er met haar pootjes moet inlopen. Het zou heel fijn zijn mocht ik ook dit assortiment kunnen uittesten!

 2. Wat een leuke winactie zeg. De laatste tijd ben ik ook wat aan het experimenteren met schoonmaakmiddelen (mijn lievelingsschoonmaakmiddel is ONTZETTEND slecht voor het milieu, dus die probeer ik te vermijden). Dus ik doe graag mee met je winactie.
  Succes iedereen! 🙂

 3. Leuke winactie!
  Ik gebruik zelf altijd de producten van ecover, waarover ik zeer tevreden ben. Wat variatie is echter altijd welkom! Vooral het concept van azijn/ zuiveringszout en plantaardige zeep spreekt me erg aan 🙂

 4. Ik doe dolgraag mee! Ik woon sinds kort in een studentenhuis en erg schoon is het er niet. Ik doe erg mijn best on mijn eigen plekje goed schoon te houden maar ik vind helemaal niet prettig om vervolgens te moeten gaan slapen in een kamer die zo chemisch naar schoonmaak middel ruikt! Deze producten lijken mijn echt een uitkomst en ik vind het ook een fijn idee dat deze middelen minder schadelijk zijn voor mijn eigen gezondheid en voor de natuur. Ik ben er heel benieuwd naar!

 5. Leuk om mee te doen.Het lijkt me leuk om te winnen en het uit te proberen want ik zie al dat het niet alleen goed is voor het milieu maar ook voor mijn portomonee en dat is fijn nu ik geen werk heb.

 6. Ik wil heel graag beter voor de wereld zorgen alleen ik heb nooit de stap genomen om dat ook in mijn huishouden zo te doen. waarom niet? ik dacht dat het simpelweg niet goed werkte. als ik de winactie win kan ik dus kijken of het dus daadwerkelijk ook iets voor mij is. want op mijn lichaam gebruik ik al heel lang geen chemicaliën meer. wens alle deelnemers veel succes met deze fantastische winactie!
  groetjes

 7. Deze producten klinken geweldig. Ik ben zelf nog steeds op zoek naar een goede ecologische alles reiniger. De vorige bewoonster in mijn huis enorme kalkaanslag in de badkamer heeft achtergelaten, ik ben erg benieuwd om deze allesreiniger dan uit te proberen.

 8. Zelf gebruik ik nog te veel chemische schoonmaakmiddelen, af en toe koop ik wel eens Ecover. Ik kende Lilly’s Eco Clean nog niet, maar ik zou het wel graag eens uitproberen. Ik vind het ook super dat de producten niet getest zijn op dieren 🙂

 9. Ik zou graag willen winnen omdat ik het zo moeilijk vind om een schoonmaakmiddel te vinden dat niet op dieren is getest. En het komt ook nog goed uit dat het niet chemisch is. says:

  Ik zou heel graag willen winnen omdat ik al heel lang aan het zoeken ben naar een schoonmaakmiddel dat niet op dieren is getest. Daarom zou ik dit graag willen proberen. En het is ook nog een natuurlijk produkt!

 10. Natuurlijke produkten en nog diervriendelijk ook zo zou het met alles moeten zijn,
  graag wil ik deze produkten eens uit kunnen proberen !

 11. Het format van deze reinigingsmiddelen spreekt me heel erg aan! Nu zou ik ze graag willen testen of ze ook daadwerkelijk goed schoonmaken!

 12. Ik wil bijdragen aan de betere wereld. Veel dingen doe ik al zoals afval scheiden, papier verzamelen ect. Deze producten zien er mooi uit en zullen ook goed zijn. Ik wil het graag testen.

 13. Mijn dochter van 20 maakt me steeds meer bewust van dingen , zo heb ik al diervriendelijke cosmetica, kook ik gergeld(nog niet altijd)vegetarisch en ook binnen het huishouden wil ik bewustere keuzes gaan maken, dus zou deze spullen heel graag winnen om mijn dochter , mezelf en mijn huis tevreden te stellen.

 14. ik maak altijd schoon met huishoudhandschoenen omdat mijn handen heel erg slecht tegen schoonmaakmiddelen kunnen.mijn handen drogen uit als een gek,maar tegen huishoudhandschoenen kunnen ze ook niet echt.met deze natuurlijke middelen hoop ik gewoon met mijn blote handen schoon te kunnen maken

 15. Wat een leuke winactie! Ik ken de producten van Lilly’s nog niet maar ben nu dit artikel wel erg nieuwsgierig! Ik ben nogal een schoonmaakfreak dus ik zou deze producten graag willen proberen 😀

 16. Ik ben al een tijdje heel nieuwsgierig naar de producten van Lilly’s Eco Clean! Het is vreemd dat veel schoonmaakmiddelen slecht voor het milieu zijn en bovendien vind ik het voor mezelf ook gezonder om met een wat vriendelijker middel schoon te maken. Ik maak dan ook heel graag kans op dit schoonmaakpakket!

 17. Na het lezen van dit artikel ben ik helemaal enthousiast geraakt en ik ben dan ook onwijs nieuwsgierig naar dit product. Ik vind het vooral fijn dat het puur natuur is. Ik hou erg van ons milieu en een betere natuur begint bij je zelf, bovendien weet ik zeker dat het ook gezonder is voor mij en mijn kids

 18. Ik wil dolgraag dit pakket winnen, lijkt me geweldig om dit eens uit te proberen.
  Mijn dochter is allergisch voor de gewone schoonmaakartikelen, kan voor haar een oplossing zijn!

 19. Even het milieu-aspect buiten beschouwing gelaten (heel belangrijk natuurlijk 😉 ) ben ik ook heel zuinig op mijn eigen gezondheid en op mijn handen, na veelvuldig gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen krijg ik huiduitslag en trekken de barsten erin!! ik zou graag dit merk willen proberen, kijken of het en goed schoonmaakt en mijn poezelige handjes goed verzorgd 🙂

 20. Ongeveer een half jaar geleden heb ik het roer volledig omgegooid en ben
  ik zeer bewust gaan leven .
  Ik houd rekening met wat er op tafel komt,wat kleding betreft zoveel mogelijk,qua verzorgingsproducten voor mezelf en de kinderen heb de auto de deur uit gedaan en probeer op mijn manier een steentje bij te dragen.
  Had ik veel eerder moeten doen maar beter laat dan nooit.Dus ook op het gebied van schoonmaakspullen past dit Eco Clean pakket perfect in mijn huidige levensstijl.

 21. Verbeter de wereld, begin bij je zelf, in dit geval bij je eigen schoonmaakgewoontes! Want met de standaard schoonmaakmiddelen lijkt je huis dan wel schoon, maar in feite heb je de boel vervuilt, en niet alleen je huis…. Eigenlijk zou ECO de norm moeten zijn, en ik hoop dat ik help hiernaar toe te werken door het goede voorbeeld te geven!

 22. En natuurlijk zou ik best zo’n natuurlijk pakket met producten van Lilly’s Eco Clean willen winnen! Dat was ik in mijn vorige reactie vergeten te vermelden…

 23. Superleuke prijsvraag! Ik zou graag deze schoonmaakmiddelen cadeau willen geven aan mijn moeder. Ze gaat milieubewust door het leven en is erg dol op eco-producten. 🙂

 24. Wat leuk, dit zou ik heel graag willen winnen! Als iemand een rommelig en ehmm niet-zo-schoon huis heeft dat ben ik het wel 😉 En ik ben me nu heel erg aan het oriënteren wat ‘groene’ schoonmaakmiddelen betreft, ik weet het alleen nog niet zo goed dus tot nu toe heb ik alleen ecologisch wasmiddel van de natuurwinkel maar de rest moet ik nog vervangen. Deze prijs zou dus goed van pas komen 😀

 25. Kijk dat zijn nog een nuttige producten! Ik probeer zoveel mogelijk producten te gebruiken die niet belastend zijn voor het milieu dus dit pakket past goed in mijn straatje :-).

 26. Wat een geweldig product. Lilly’s Eco producten spreken mij erg aan.
  Ik probeer so wie so zo weinig schoonmaakmiddelen te gebruiken.
  Azijn, soda en groene zeep. zijn prima producten. Onze grootmoeders wisten het al :” Less is more ”
  Minder agressieve schoonmaakmiddelen is meer natuur.
  Overigens probeer ik ook zoveel mogelijk regenwater op te vangen voor het noodzakelijke
  schoonmaken. In onze omgeving hebben we heerlijk bronwater als drinkwater.
  En dat vind ik zo zonde om te gebruiken voor het schoonmaken.

 27. Wat goed! Ik voel me altijd zo schuldig als ik schoonmaak en alles het riool in gooi, dat komt uiteindelijk toch weer in het grondwater en de natuur terecht. Maar ja, schoonmaken moet natuurlijk wel… Dit is dan dus ideaal! Een schoon huis zonder schuldgevoel!

 28. Ik zou dolgraag Lilly’s Eco producten willen gebruiken, omdat ieder huishouden, groot en klein, een bijdrage voor een schoon milieu kan zijn

 29. Ik zou dolgraag Lilly’s Eco producten willen gebruiken, omdat Lilly’s schoonmaakt in alle opzichten; niet alleen een schone vaat en schone kleding, maar ook een schone natuur (en dat geldt dus ook voor mijn schone huid; ik ben toch zelf ook een stukje natuur!)

 30. Ik ben al een hele tijd over gestapt naar natuurlijke verzorgingsproducten, nu hoef ik alleen nog over te stappen met schoonmaakspullen, zeep etc en dit zou een leuke kans zijn om wat verantwoorde producten uit te proberen en te kijken of dit goed bevalt! Hoop echt dat ik win!

 31. Leuke winactie! De hoofdreden ik dit zou willen winnen is vooral om mijn moeder te overtuigen hoe goedkoop én efficient eco-producten kunnen zijn. Ik ben alvast overtuigd, maar familie ook overtuigen is nog milieuvriendelijker natuurlijk. 🙂

 32. Ik wil t graag winnen. Gebruik nu de eco schoonmaakmiddelen van Albert Heijn en bestel wel eens bij Bewust Goed, dus als het wat is bestel ik het voortaan mee!

 33. Hallo
  ik zou het pakket heel graag winnen, omdat ik het beste voor onze aarde, het milieu en voor mijn gezondheid wil. Ik gebruik al jaren geen “gewone” schoonmaakmiddelen meer. Ik wil een nieuw merk wel eens uitproberen, gebruik tot nu toe Ecover, maar dat is best prijzig.
  mvrgr
  Ineke

 34. Ik zou de producten erg graag winnen! Ik overweeg steeds om milieuvriendelijke producten te kopen, maar omdat ik ooit eens van een vriendin gehoord heb dat deze niet zo goed schoonmaken als ‘normale schoonmaakproducten’ durf ik het nooit aan. Ik zou het zonde vinden om voor een slechter product meer te betalen, maar misschien kan dit product me overtuigen om in het vervolg wel de milieuvriendelijke producten te kopen!

 35. Wij hebben al het meest biologische wasmiddel aller tijden: wasnoten. Puur natuur en goed voor de allergische of gevoelige huid. Ook onze groente is volledig biologisch: wij hebben zelf een moestuin en een kas en wij gebruiken geen nare bestrijdingsmiddelen. Ook maak ik zelf mijn huidolie: lavendelolie met biologische olijfolie en lavendel uit de tuin. En zo kan ik nog wel even door gaan. Als ik een product in huis kan vervangen door een product dat veel verantwoorder is voor het milieu dan doe ik dat graag. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe biologische/milieuvriendelijke producten en ik ben dan ook zeer benieuwd naar dit pakket. Als het bevalt, dan gaat het huidige afwasmiddel en de allesreiniger de deur uit.

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published