Hervulbare fles Compact van Thermos

Een hervulbare waterfles is denk ik één van de gemakkelijkste manieren om afval te verminderen. Ik had er al drie in mijn bezit, namelijk De Dopper, Aquatina en die van KRNWTR, maar ik wilde na twee jaar een nieuwe. Het werd een fles van Thermos.

Bij nader inzien ben ik niet tevreden met plastic. De Aquatina is moeilijk schoon te maken door alle ribbels en gaat helaas snel vies ruiken. Het idee dat je je flesje kunt opvouwen is leuk, maar voor iemand die áltijd water bij zich wil hebben onnodig. De Dopper lekt soms en ik vind het bekertje dat in de dop zit verwerkt, grappig bedacht maar ik gebruik het nooit en daardoor zit het eerder in de weg dan dat het handig is. Plastic neemt daarnaast geuren op en het drinkt gewoon niet zo lekker (vind ik tenminste). Het flesje van KRNWTR is op zich oké voor het sporten, maar de drinktuit werd wat gammel en ik moest er vrij hard aan zuigen om er water uit te krijgen. Kortom, het werd tijd voor een nieuwe!

Thermosfles

Ik heb gekozen voor een klassieke (in een modern jasje) thermosfles van het Duitse merk Thermos dat al als bedrijf al sinds 1904 bestaat. In mijn thermosfles compact kan een halve liter koude of warme drank, die door de vacuümtechnologie uren goed gekoeld of juist warm (lees: echt heet!) blijft. De kleur is mooi donker aubergine, tegen het zwart aan. Het flesje is van roestvrijstaal gemaakt dat erg sterk is en daardoor duurzaam in gebruik. Door het materiaal voelt hij zowel degelijk als licht aan. De sluiting vind ik erg bijzonder. Je opent de fles door het lipje aan de bovenkant naar voren te trekken en dan op de klikbutton te drukken. Het flesje is door de goede sluiting en dop lekvrij. Ik moest wel even wennen aan het drinkstuk, maar het drinkt super. Alsof er is nagedacht over de ‘waterstroom’ ofzo?

Thermosfles

Yaay! Ik ben heel erg blij me deze aankoop. Eindelijk een fles die lekker drinkt, stevig maar toch licht aanvoelt, multifunctioneel is aangezien ik er zowel warme als koude dranken in kan meenemen én door het RVS materiaal duurzaam is. Het enige nadeel is dat de fles niet in de vaatwasser, magnetron of vriezer mag, de dop mag wel machinaal worden afgewassen. Ik kocht Thermos voor 32,95 euro bij Bottelicious. In een catalogus van Thermos zag ik dat er nog meer kleuren bestaan, maar die zijn vooralsnog niet bij Bottelicious verkrijgbaar.

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

2 Comments

  1. Wat een mooie fles en wat een handig systeem. Zelf gebruik ik een glazen LifeFactory fles, maar dit ziet er ook heel goed uit. Vaak vind ik thermosflessen maar onhandige dingen, maar deze ziet er er wel gebruiksvriendelijk uit.

    Hoe gaat het trouwens inmiddels met de gezondheid van jou en je vriend na die narigheden een tijdje terug?

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published