Daily Pleasure douchecrème en bodylotion van Farfalla

Farfalla is een mooi Zwitsers natuurlijk cosmeticamerk dat naast plantaardige biologische oliën en bloesemwaters ook helder bronwater uit de Zwitsterse Alpen in haar producten gebruikt. Eerder testte ik huidverzorging, dit keer mocht ik twee lichaamsproducten uit de Feel Beautiful Lijn proberen. Klik verder voor de review.

Alle producten uit de Feel Beautiful lijn zijn Natrue gecertificeerd. Dit wil zeggen dat er geen synthetische parfums, synthetische kleurstoffen, ingrediënten afkomstig van petroleum, siliconen, genetisch gemodificeerde of nano-ingrediënten worden gebruikt. De producten zijn honderd procent natuurlijk en plantaardig, bijna volledig op basis van biologische ingrediënten en wereldwijd dierproefvrij. Tenslotte wordt er waar mogelijk gekozen voor glazen verpakkingen of tubes gemaakt van gerecycleerd kunststof.

Farfalla heeft vier lijnen voor het lichaam. Silhouette Miracle, die naast dat het je lichaam verzorgt ook tonend werkt voor je figuur. Intense Frangipani, een lijn die met name geschikt is voor de droge huid. Daily Pleasure, verfrissende lichaamsverzorging en Pure Sensitive, parfumvrije lichaamsverzorging voor de zeer gevoelige huid. Ik testte de bodylotion en douchecrème uit de Daily Pleasure-serie.

Daily Pleasure douchecrème en bodylotion van Farfalla
Kijk nou hoe leuk ingepakt ik het toegestuurd kreeg 🙂

Daily Pleasure douchecrème en bodylotion van Farfalla

Daily Pleasure douchecrème – 150 ml – 12,90 euro
De douchecrème komt in een handige knijptube versierd met witte bloemen op een limoengroene achtergrond. De geur zou ik als fris kruidig omschrijven. Als eerste ruik je duidelijk citrus (citroen, sinaasappel, mandarijn), daarna een subtiele kruidige houtachtige ondertoon. Deze douchecrème heeft zoals de naam al doet vermoeden een wat meer crèmige substantie. Super, ik hou ervan. Bij douchecrèmes heb ik altijd het gevoel dat ze mijn huid net wat meer voeden dan bij een gel. Er zitten drie reinigers in deze douchecrème. Coco Glucoside is erg mild en staat bovenaan. Verderop in de ingrediëntenlijst vind je ook nog de reinigers Disodium Cocoyl Glutamate en Sodium Cocoyl Glutamate, dit zijn medium milde reinigers en staan praktisch onderaan in de lijst.

Aqua (Bergbronwater), Coco-Glucoside, Aloe Barbadensis (Aloe vera) Leaf Juice*, Parfum (uit etherische oliën), Helianthus Annuus (Zonnebloem) Seed Oil*, Alcohol, Glycerin*, Xanthan Gum, Lactic Acid (uit plantaardige bron), Prunus Amygdalus Dulcis (Zoete Amandel) Oil*, Octyldodecanol, Ficus Carica (Vijg) Fruit Extract*, Irvingia Gabonensis (Afrikaanse Mango) Kernel Butter, Prunus Cerasus (Kers) Flower Extract, Disodium Cocoyl Glutamate (wasactief aminozuur), Sodium Cocoyl Glutamate (wasactief aminozuur), Hydrogenated Colo-Glycerides, Citric Acid, Glycine Soja Oil, Tocopherol (Vitamine E), Ascorbic Acid, Citral**, Limonene**, Linalool** * uit gecertificeerde biologische landbouw  ** ingrediënten uit etherische oliën 100% van natuurlijke oorsprong 76% van de certificeerbare ingrediënten van biologische oorsprong

Bijna tachtig procent van deze douchecrème bestaat uit biologische ingrediënten, flink wat! Er zit onder meer aloë vera, zonnebloemolie, karitéboter en zoete amandelolie in die de huid voeden, vijgenextract dat vrije radicalen tegen gaat en kersenbloesems die de huid verzorgen. Een lekkere frisse en verzorgende douchecrème waarvan je zeker ’s ochtends lekker wakker door wordt.

Daily Pleasure douchecrème en bodylotion van Farfalla Daily Pleasure douchecrème en bodylotion van Farfalla

Daily Pleasure bodylotion – 150 ml – 19,90 euro
De bodylotion, die bijna voor honderd procent uit biologische ingrediënten bestaat,  zit net zoals de douchecrème in een handige knijptube. Ook de bodylotion geurt naar citrus met een beetje kruidige ondertoon. De bodylotion voelt tijdens het uitsmeren een beetje waterig, maar laat zich wel prima verdelen. Het intrekken gaat niet mega snel, maar vlot genoeg. Eenmaal ingetrokken voelt mijn huid super zacht, lekker gevoed en – heel belangrijk – niet plakkerig aan. Het fris kruidige geurtje blijf je nog wel even een tijdje ruiken.

Aqua (Bergbronwater), Helianthus Annuus (Zonnebloem) Seed Oil*, Aloe Barbadensis (Aloe vera) Leaf Juice*, Alcohol*, Lauryl Laurate, Parfum (uit etherische oliën), Glycerin*, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Caprylic/Capric Triglyceride, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Prunus Amygdalus Dulcis (Zoete Amandel) Oil*, Sodium Stearoyl Glutamate (wasactief aminozuur), Arginine, Xanthan Gum, Octyldodecanol, Ficus Carica (Vijg) Fruit Extract*, Irvingia Gabonensis (Afrikaanse Mango) Kernel Butter, Gellan Gum, Prunus Cerasus (Kers) Flower Extract, Hydrogenated Colo-Glycerides, Glycine Soja Oil, Tocopherol (Vitamine E), Ascorbic Acid, Citral**, Limonene**, Linalool** * uit gecertificeerde biologische landbouw  ** ingrediënten uit etherische oliën 100% van natuurlijke oorsprong 98% van de certificeerbare ingrediënten van biologische oorsprong

Daily Pleasure douchecrème en bodylotion van Farfalla

Ook de bodylotion bestaat uit lekkere verzorgende ingrediënten die deze lijn kenmerken zoals karitéboter, zoete amandelolie, Afrikaanse mangoboter en vijgenextract. Ik vind het lekkere frisse en opwekkende producten die mijn huid goed voeden. Mijn huid wordt snel trekkerig van doucheproducten, maar dat is bij deze helemaal niet het geval. De bodylotion verzorgt mijn huid zonder dat er een filmlaagje achter blijft, erg prettig. Daaraan merk je zichtbaar het verschil met budgetproducten. De kwaliteit en daarbij horende prijzen van deze producten zijn vergelijkbaar met merken zoals Primavera en Dr. Hauschka.

Andere producten uit deze serie zijn de douchegel (9,90 euro), douchepeeling (10,90 euro), schoonheidsolie (14,90 euro), deospray (11,90 euro), handcrème (11,90euro), eau fraîche (26,90 euro) en er is ook een handige weekendset verkrijgbaar met vier kleine producten (9,90 euro) om het merk eens uit te proberen. Farfalla is te koop via Druantia, een Vlaamse (web)shop waar dit jaar de lichaamsproducten van Farfalla in het assortiment zijn opgenomen. Je kunt vanuit Nederland bij Druantia bestellen en onder meer via iDeal betalen.

Deze review bevat producten die door een ondernemer of fabrikant zijn opgestuurd. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published