Super gemakkelijk zelf te maken huisparfum in een diffuser

Huisparfum in een diffuser is heerlijk, maar de meeste bevatten minder leuke ingrediënten en er hangt vaak een flink prijskaartje aan. Maar je kunt gemakkelijk je eigen huisparfum maken. Goedkoop en er hangt geen ‘naar luchtje’ aan 😉

Het principe is simpel. Een huisparfum in diffuser bestaat uit een flesje dat gevuld is met olie of water, een klein beetje pure alcohol en natuurlijk etherische oliën. De stokjes die erin zitten verspreiden de geur.

Ik heb de versie met een olie geprobeerd, maar ik was er niet zo blij mee. Ik vond persoonlijk de geur vrij matig, misschien omdat een olie toch iets te zwaar is om de etherische oliën goed te verspreiden? Ik heb de olie vervangen met water en dit werkt vele malen beter.

Benodigdheden:
–       een simpel of juist luxe flesje (ik gebruikte een eenvoudige apothekersfles die ik bij Drogisterij De Lang heb gekocht)
–       water. Je kunt gedemineraliseerd water gebruiken, hoeft niet perse.
–       stokjes, bijvoorbeeld van bamboe of een paar die je in een park/bos/tuin hebt gevonden. Ik kocht die van mij ook bij Drogisterij De Lang.
–       een scheutje alcohol met een percentage van 95 procent of meer, dit kun je bij de apotheek of drogisterij kopen. Overigens heb ik er gewoon een scheutje wodka in gedaan. Echter is het alcoholpercentage van drinkbare alcohol veel lager, namelijk ‘maar’ veertig procent.
–       etherische oliën naar keuze.

Huisparfum diffuser

Denk aan de verhouding tien druppels op honderd milliliter water. Verhoog dit naarmate je meer water toevoegt en keer de stokjes regelmatig. Ik doe het zelf wel om de dag. Dit is vaker dan bij commerciële merken, maar dat vind ik niet erg 🙂 In het toilet heb ik een diffuser staan met citrusgeuren en in de werkkamer (op de foto afgebeeld) een diffuser met houtachtige oliën. Citrus zou op een werkplek ook goed passen aangezien citrus ook ‘verfrist’. Tenslotte kun je eventueel na verloop van tijd wat extra etherische olie toevoegen om de houdbaarheid te verlengen.

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

9 Comments

  1. Ik heb ze ook wel eens gemaakt maar DIY of zelf gemaakt, ik ruik er weinig van. Zo’n bol wat walsend water (Blokker) doet het echter wel goed maar dan wel goede geurolie gebruiken (dus niet de allergoedkoopste).

    • Heb je het trouwens ook met water en een wat alcohol gedaan of met olie? Ik vond de variant met olie persoonlijk ook wel wat tegenvallen namelijk. Met water ruik je het beter, maar je moet de stokjes wel om de dag even keren. Het bereik is logischerwijs ook minder goed omdat er geen geurverbeterstoffen aan zijn toegevoegd.

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published