Geshopt bij de DM, Alterra en LPG BIO

Mijn vriend en ik waren met oud en nieuw een paar dagen in Berlijn en natuurlijk kon ik de DM niet overslaan 😉 Leuk om mijn aankopen in een post te laten zien?

Ik ben bij de DM (Alverde), Rossmann (Alterra) en bij de LPG BioMarkt in de wijk Prenzlauer Berg geweest. Deze biologische winkel waar we weer eens langs liepen en ik nu echt eens naar binnen wilde, heeft twee (!) verdiepingen, met boven een cosmetica-afdeling waar je behoorlijk hebberig door wordt. Hoe dan ook voel ik me in de Duitse drogisterijen als een kind in een snoepwinkel 😉 Er is veel keuze en wat ik ook heel bijzonder vind is dat je er ook altijd biologische (en glutenvrije) voeding en snacks kunt kopen. Hieronder een overzichtsfoto van alle cosmeticaspulletjes die ik heb gekocht.

Alverde – wimpergel transparant – 3,95 euro
Ik heb een wimpergel van Lavera die erg goed werkt, maar die is praktisch op en ik kon dus wel een nieuwe gebruiken. Ik ben benieuwd of ik over deze net zo tevreden ben.

Alverde – lippenstift ‘Elegant Red 25’ – 2,95 euro
Tijdens het swatchen voelde hij erg smeuïg aan, maar op mijn mond blijkt hij wat stroever te zijn. Dit is heel erg positief, want hij blijft daardoor ook langer zitten.

    IMG_2024
Alverde – lipliner ‘Soft Red 12’ –1,75 euro
Nu al spijt dat ik geen andere kleuren heb meegenomen….zeker met sommige meer romige lipsticks kan een potlood een uitkomst zijn zodat de lipstick niet teveel uitloopt.

Alverde – oogschaduw quattro ‘Chocolate 37’ – 3,95 euro
Deze lijkt een beetje op het Dr. Hauschka Stones quattrodoosje, alleen dan met warme chocolade kleuren. Benieuwd naar de houdbaarheid op mijn oogleden.

IMG_2030

P2 – nepwimpers – 2,95 euro
Voor het oud en nieuwfeest gekocht, maar uiteindelijk heb ik ze niet gebruikt. Komen vast wel een keer van pas.

Alverde – peelingmasker voor het gezicht – 2,95 euro
Een peelingmasker met heilaarde. Ik was eigenlijk op zoek naar een ‘gewone’ peeling, maar die kon ik niet vinden en daarom heb ik deze maar meegenomen. Ik heb hem alvast één keer gebruikt en voelt erg mild aan op mijn gezicht.

Alverde – gelliner ‘extreme black 10’  – 3,45 euro
Omdat ik niet super goed overweg kan met gewone eyeliners (en omdat mijn ogen soms ervan gaan tranen) was ik al een tijdje op zoek naar een beetje betaalbare gelliner in een potje. Ben benieuwd of het wat is en met name of het een beetje blijft zitten.

Alverde – oogschaduwbasis – 2,45 euro
Yes!! Mijn  oogschaduwbasis van ELF Mineral is bijna op. Volgens mij heeft iemand deze ooit in de comments getipt en nu kwam ik ‘m tegen!

IMG_2034

Alverde – bodylotion met olijf en aloë vera – 1,95 euro
Ik heb over deze bodylotion al een review geschreven. Dit product is me door Liv van PuraLiv aangeraden en ik ben ook fan geworden van deze lotion. Hij ligt ietsje meer op de huid dan en wat duurdere bodylotion, maar – hallo! – daar is de prijs dan ook naar. Gewoon een fijne basic lotion met een heerlijke frisse geur.

Alverde – cellulitisolie met citroen en rozemarijn – 4,95 euro
Ik geloof absoluut niet in dit soort producten, maar toch liet ik me verleiden tot een aankoop 😉 Nou ja in het ‘ergste’ geval is het gewoon een heerlijke voedende olie met een opwekkende geur.

IMG_2036

Primavera – gezichtsmelk en tonic voor de droge huid – 15 euro per fles
Ik heb onlangs besloten om lange tijd dezelfde gezichtsverzorging te gebruiken in combinatie met zinksupplementen om hopelijk van mijn wat onrustige huid af te komen. Mijn gezichtsreinigers van Cattier Paris zijn bijna op en ik wilde Primavera wel weer eens een kans geven. Dit merk was het eerste échte traditionele/klassieke natuurlijke cosmeticamerk dat ik heb geprobeerd en destijds zo ongelofelijk goed beviel.

Alterra – vitamine gezichtscrème – 3,25 euro
Noooooh, mis gegrepen! Ik wilde de peeling hebben en dit product stond blijkbaar verkeerd in het schap. Toen ik mijn gezicht onder de douche met dit product wilde scrubben, was ik dan ook verbaasd dat ik weinig voelde 😉 Tja, niks aan te doen.

IMG_2043

Alverde – handcrème met calendula – 1,95 euro
Handzame verpakking handcrème. Komt altijd van pas.

Alverde – gezichtsdoekjes uit de wilde rozenserie – 1,95 euro
Omdat ik het handig vind om deze doekjes op voorraad te hebben. Meer iets voor vakantie of wanneer ik ergens blijf slapen en zeker niet voor dagelijks gebruik.

Ik ben blij want ik kan weer even vooruit 🙂 Ik ben nog op zoek naar een weerbestendige volumegevende mascara en een paar oogpotloden die een beetje blijven zitten, aangezien al mijn potloden nu echt wel bijna op zijn!

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

7 Comments

  1. WOW! Ik ken het! Ik ga ook altijd los in de DM de Rossman en de Duitse Biowinkel 🙂 Heb serieus al strategieën over hoe ik dingen weer mee terugkrijg (we hebben weliswaar geen auto maar soms vlieg ik met easyjet en daar mag je ‘maar’ 20kilo mee 😉

    Ik ben heel benieuwd dat je Alverde oogschaduw quattro ‘Chocolate 37 omdat de Hauschka stone palet nog al vrij donker is. Ook ben ik heel benieuwd wat je van de gel eyeliner vindt omdat die ooit helemaal gehypte werden totdat die bij heel veel consumenten een paar maanden later uitdroogden :S nu bijna 2 jaar later kwam alverde dus met deze nieuwe.

    De cellulite olie heb ik ooit ook gehad en vond ik erg fijn; hij trok namelijk vrij snel in.

    Geniet lekker van je nieuwe spullen en als je nog eens wat nodig hebt, ik ga in maart weer dus dan zou ik je iets mee kunnen brengen. Groetjes, Liv

    • Hahaha ja ik was ook wel benieuwd, maar we zaten gelukkig onder de toegestane KG’s (heb expres ook niet teveel zware producten gekocht zoals bodywashes en lotions). Ik dartel (!) echt serieus door de DM en Rossmann 😛 Mijn vriend hobbelt er dan maar overigens heel geduldig achteraan hihi. Ik heb alvast één kleurtje uit het quatrrodoosje geprobeerd en het valt helemaal niet tegen! Ik ga’ m nog goed testen en kom er met een review op terug. Ik zal nog eens nadenken of wat ik nodig heb, wat lief alvast bedankt 🙂 Liefs!!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published