Make-up van Alverde #2

Is het mazzel? Of heeft het door NaTrue gecertificeerde Alverde een paar hele fijne make-upjes in het assortiment die ik gewoon nog niet had ontdekt? Want eigenlijk ben ik over alle producten die ik in Berlijn heb gekocht gewoon hartstikke tevreden.

Quatro oogschaduwpallete Chocolate nr 37 – 3,95 euro
Dit pallete deed me een beetje denken aan het Dr. Hauschka Stones pallete, alleen zijn de kleuren in het Chocolate pallete warm bruin, terwijl de kleuren in het Dr. Hauschka oogschaduwdoosje koel taupeachtig zijn. In het pallete van Alverde vind je vier kleuren: gebroken wit, beige, bruin met shimmers en een matte bruin. Heel erg leuk dat Alverde heeft gekozen voor zowel een shimmer als matte kleur bruin. Op die manier kun je een beetje variëren.

Make-up van Alverde #2

Met name de bruine kleurtjes zijn behoorlijk sterk gepigmenteerd voor natuurlijke cosmetica, blenden goed en blijven, zeker met een basis, prima zitten. De beigekleur is wat zwakker gepigmenteerd, maar met een basis eronder en twee keer over elkaar aangebracht heb ik er weinig over te klagen. Ook vind ik het fijn dat het doosje lekker handzaam is en bovendien zijn de oogschaduws volledig plantaardig. Hou je niet zo van bruin? Het quatro pallete heeft ook een groene, paarse en blauw-grijze variant.

Talc, Mica, Magnesium Stearate, Parfum**, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Lauroyl Lysine, Chamomilla Recutita Flower Extract*, Olea Europea Fruit Oil*, Bisabolol, Tocopheryl Acetate, Tourmaline, [+/- CI 77499, CI 77891, CI 77492, CI 77491, CI 77742, CI 77007] *ingredients from certified organic **from natural essential oils

Wimper- en wenkbrauwengel – 3,95 euro
De wenkbrauwengel van Lavera die ik in mijn bezit had, was na een jaar of twee aan vervanging toe. Ik denk dat ik die van Alverde zelfs nog iets fijner vind werken, want hij is iets minder plakkerig en hij voelt wat lichter aan op mijn wenkbrauwen zonder dat ik het idee dat het product minder goed werkt. In de huls zit nog een handig wenkbrauwborsteltje en wat ik opvallend vind is de geur. De wimper en wenkbrauwgel van Alverde ruikt namelijk een beetje naar vanille. Ook dit product is volledig plantaardig.

Make-up van Alverde #2

Aqua (Water), Alcohol*, Sorbitol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Parfum (Essential Oils)**, Cetearyl Alcohol, Potassium Cetyl Phosphate, Hydrogenated Palm Glycerides, Dehydroxanthan Gum, Magnesium Aluminum Silicate, Tocopherol, Sodium Lactate, Lactic Acid, Linalool**, *ingredients from certified organic **from natural essential oils

Oogschaduwbasis – 2,45 euro
Een tijdje terug reviewde ik de oogschaduwbasis van ELF uit de mineral collectie die siliconen bevat. De oogschaduwbasis van Alverde is wel volledig natuurlijk. Ik was heel benieuwd hoe hij dan zou werken, aangezien ik altijd heb begrepen dat siliconen ‘nodig’ zijn bij een oogschaduwbasis. Deze van Alverde is volledig plantaardig en wanneer ik het product op mijn oogleden uitsmeer voel ik dat het een beetje stug aanvoelt. Ik vermoed dat oogschaduw dus beter hecht omdat er een stugge basis onder zit, mogelijk komt dit door de mineralen die erin zitten. Op de DM site lees ik dat de receptuur onlangs is aangepast. Ik kan het product niet vergelijken met de oude variant, maar hij werkt prima. Make-up blijft eigenlijk net zo goed zitten als met de oogschaduwbasis van ELF. Blij mee!

Make-up van Alverde #2

Aqua, Carthamus Tinctorius Oil*, Alcohol*, CI 77891, Silica, CI 77163, Myristyl Miristate, Lauroyl Lysine, Glycine Soja Oil*, Glyceryl Stearate Citrate, Cetyl Alcohol, Xanthum Gum, Butyrospermum Parkii Butter*, Prunus Persica Fruit Extract*, Prunus Armeniaca Fruit Extract*, Hydrogenated Palm Glycerides, Brassica Campestris Sterols, CI 77492, Microcrystalline Cellulose, Dehydroxanthan Gum, Algin, CI 77491, CI 77499, Lecithin, Lysolecithin, Hydrogenated Lecithin, Helianthus Annuus Seed Oil, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Limonene** * ingredients from certified organic agriculture ** from natural essential oils

Gel eyeliner 10 Extreme Black – 3,45 euro
Mijn lichte hooded eyes zijn helaas niet geschikt voor een lekkere dikke retro catwing, maar je kunt een gel eyeliner natuurlijk ook voor een subtiel lijntje gebruiken. Ik gebruik er mijn schuin afgesneden wenkbrauwkwastje voor (wel even een nieuwe aanschaffen zodat ik er voor elk klusje één heb!). Met het kwastje neem ik een likje uit het potje, ik dep het eventjes op een tissue en vanuit daar zet ik een voorzichtig lijntje op mijn bovenste ooglid. Het werkt het beste om te beginnen vanuit het midden van je oog en het idee is dat je streepjes zet die je als het ware met elkaar verbindt. Ik had dit nog nooit gedaan en zelfs ik kan het in één keer 😉 Overigens zit er Sodium Hydroxide in, maar ik ga er vanuit dat die stof is vervlogen (net zoals bij zeep, want het is een basisingrediënt om harde zeep te maken) want dat spul wil je echt niet in je oog krijgen. Van vloeibare eyeliners krijg ik vaak traanogen, van deze helemaal niet.

Make-up van Alverde #2

Aqua, Hydrogenated Starch Hydrolysate, Alcohol, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Mica, Xanthan Gum, Glyceryl Caprylate, Hydrogenated Vegetable Glycerides, Hydrogenated Palm Glycerides, Levulinic Acid, Glycerin, Magnolia Officinalis Bark Extract*, Sodium Hydroxide, Terpineol, CI 77499, CI 77891* ingredients from certified organic agriculture ** from natural essential oils

Lipliner 10 Soft Red – 1,75 euro
Al heel lang wilde ik een lippenpotlood, met name handig voor de wat meer zachte lipsticks die de neiging hebben om uit te lopen. Ik had eigenlijk spijt dat ik er niet meer had meegenomen. Ik bedoel 1,75 euro!?! Hallo! Zelfs de bekende budgetmerken die bij Kruidvat te koop zijn, zijn (ietsje) duurder en dan zijn die nog niet eens natuurlijk. Er zijn vooralsnog vier kleuren van de Alverde lipliners verkrijgbaar: een paarse, nudekleur, kleurloos (?) en deze rode Soft Red, inderdaad te omschrijven als een zacht rode kleur. Hij voelt zacht aan, maar niet té zodat je gemakkelijk een lijntje kunt tekenen en blendt mooi met de lipstick.

Make-up van Alverde #2

Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Mica, Hydrogenated Palm Kernel Glycerides, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Olus Oil, Hydrogenated Vegetable Oil, Copernica Cerifera (Carnauba) Wax*, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil*, Hydrogenated Palm Glycerides, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Glyceryl Caprylate, Tocopherol, May Contain [+/- CI 77891, CI 77491, CI 75470 (Carmin), CI 77492, CI 77499, CI 77510] * ingredients from certified organic agriculture ** from natural essential oils

Lipstick 25 Elegant Red – 2,95 euro
Mij zal je niet snel licht roze of lila lipstick zien dragen, aangezien het mij echt niet staat.  Oranje en rode kleuren wel, vandaar dat alle lipsticks die je op mijn blog voorbij ziet komen altijd oranje of rood van kleur zijn. Ook deze van Alverde kon ik weer niet laten liggen. Alverde heeft drie verschillende lipsticklijnen: Color and Care, Color and Smoothing Care en de ‘gewone’, waar zes verschillende lipsticks in verkrijgbaar zijn, waaronder deze in Elegant Red. Hij voelt weer wat stugger aan op de lippen, maar daardoor blijft hij juist langer zitten. Een snack overleeft hij gemakkelijk. Hij voelt wel ietsje droger aan, maar ik heb niet het idee dat hij mijn lippen enorm uitdroogt. Een prima aankoop wat mij betreft. Op de laatste foto hieronder zie je trouwens mijn hand na een dag (!), terwijl ik mijn handen meerdere malen heb gewassen en heb gedoucht.

Make-up van Alverde #2

Ricinus Communis Seed Oil*, Talc, Hydrogenated Vegetable Oil, Hydrogenated Rapeseed Oil, Copernicia Cerifera Cera*, Euphorbia Cerifera Cera, Glycine Soja Oil*, Tricaprylin, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Olea Europaea Fruit Oil*, Shorea Stenoptera Seed Butter, Alcohol*, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Maltodextrin, Parfum**, Linalool**, Limonene**, Geraniol**, Citronellol**, Benzyl Alcohol**, [+/- Mica, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77891, CI 77163, Silica, CI 75470, Ruby Powder, Tin Oxide * ingredients from certified organic agriculture ** from natural essential oils

Ik vind het leuk dat Alverde moeite steekt in het ontwikkelen en ook verbeteren van haar producten. Het huismerk van de DM drogisterij gaat mee met trends en komt meerdere keren per jaar met een leuke hippe Limited Edition. Persoonlijk vind ik het erg goed dat ze ook aandacht besteden aan basisproducten zoals een oogschaduwbasis en gel eyeliner. Het zijn eenvoudige producten, maar wel ‘onmisbaar’ in een make-up stash. Ik ben dit keer heel erg verrast door Alverde en gelukkig op een positieve manier. Alle producten bevallen me meer dan prima en het oogschaduwpalletje gebruik ik momenteel bijna altijd wanneer ik me opmaak. Kortom, stuk voor stuk goede aankopen voor fijne prijsjes. Alleen ja…helaas is Alverde niet in Nederland te koop. Pleaaaase DM, wanneer ga je nou eens natuurlijke cosmetica naar Nederland en België verzenden?!

Make-up van Alverde #2

In de look hierboven draag ik…
Foundation: Translucent make-up nr. 01 van Dr. Hauschka
Poeder: Translucent loose facepowder van Dr. Hauschka
Concealer: Concealer nr. 01 van Dr. Hauschka en Concealer cream nr. 3 van Logona
Blush: blush in Whisper van Jane Iredale
Wenkbrauwen: oogschaduwpallete Stones van Dr. Hauschka en wenkbrauwengel van Alverde
Oogschaduwbasis: oogschaduwbasis van Alverde
Oogschaduw: alle kleuren uit het Chocolate quatro pallete van Alverde (lichtste als highlighter en in binnenste ooghoeken, beige kleur op het bewegend ooglid, de glinsterende bruine kleur in de crease en de matte bruine kleur onder het oog)
Onder het oog: Kajal oogpotlood nr. 02 van Alterra
Bovenste ooglid: Gel eyeliner nr. 10 Extreme Black van Alverde
Mascara: Volume mascara nr. 01 zwart van Dr. Hauschka
Lipstick: Lipliner nr. 12 soft red van Alverde en nr. 25 Elegant Red van Alverde

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

4 Comments

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published