Verzorgingsproducten van Alverde #3

Een tijdje terug (toen nog op Mevrouw Minder!) schreef ik over make-upproducten van Alverde die ik tijdens een paar dagen in Berlijn kocht. Vandaag heb ik nog vier verzorgingsproducten op het menu staan. Namelijk een lichaamsolie met citroen en rozemarijn, kleipeelingmasker, reinigingsdoekjes met wilde rozen en handcrème met calendula

Handcrème met calendula – 75 ml – 1,95 euro
Deze handcrème ruikt een beetje kruidig, er zit een hint van anijs of zoethout in. Lekker wel! Hij bevat verschillende soorten verzorgende oliën en waxen waaronder soja-olie, olijfolie, sheaboter en zonnebloemolie. Calendula (goudsbloem) helpt bij kleine wondjes en verzorgt de droge huid. Zeker voor een budget handcrème vind ik dat hij snel intrekt en mijn handen voelen babyzacht aan na gebruik. Ik denk dat deze handcrème misschien wel mijn meest favoriete ooit is of op z’n minst in de top drie staat. Absoluut een product dat ik weer zou kopen.

Aqua, Glycine Soja Oil*, Alcohol*, Olea Europaea Fruit Oil*, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter*, Myristyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Caprylic/Capric Triglyceride, Cera Alba*, Cellulose, Calendula Officinalis Flower Extract*, Xanthan Gum, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Helianthus Annuus Seed Oil, Parfum**, Limonene**, Linalool**, Geraniol**, Citral**, Citronellol**, Farnesol**, Benzyl Benzoate** * ingredients from certified organic agriculture ** from natural essential oils

Verzorgingsproducten van Alverde #3 Verzorgingsproducten van Alverde #3

Kleimasker – 50 ml – 2,25 euro
Een kleimasker met kleine stukjes abrikozenpit waarmee je je gezicht een zachte peeling kunt geven. De stukjes zijn erg fijn, de peeling dus redelijk soft en daarmee ook geschikt voor de gevoelige huid. Het product is volledig plantaardig en bevat onder meer maïsolie, abrikozenolie en zonnebloemolie. De plant Zilverkaars (waar ik nog nooit van had gehoord) werkt antibacterieel, adstringerend (laat de huid samen trekken) en poriën verfijnend. Na gebruik voelt mijn huid zacht aan. Op zich een prima product, maar wat mij betreft niet heel bijzonder.

Aqua, Alcohol, Sorbitol, Zea Mays Oil, Loess, Glycerin, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil *, Glyceryl Stearate Citrate, Glyceryl Stearate, Myristyl Alcohol, Magnesium Aluminium Silicate, Prunus Armeniaca (Apricot) Seed Powder, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil *, Zinc PCA, Cimicifuga Racemosa Root Extract, Vaccinium Myrtillus (Bilberry) Extract, Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract, Citrus Medica Llmonum (Lemon) Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract, Acer Saccharum (Sugar Maple) Extract, Hellanthus Annuus (Sunflower) Seed Oil *, Cetearyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Xanthan Gum, Stearic Acid, Palmitic Acid, Tocopherol, Sodium Hydroxide, Parfum **, Citronellol **, Llnalool **, Cl 77891, Cl 77492, Cl 77499, Cl 77491.

Verzorgingsproducten van Alverde #3 Verzorgingsproducten van Alverde #3

Reinigingsdoekjes met wilde rozen – 25 stuks – 1,95 euro
Ik ben geen fan van reinigingsdoekjes, maar ik vind het wel handig om een pakje op voorraad te hebben om ze bijvoorbeeld mee te nemen voor een korte vakantie. Helaas zijn deze doekjes echt waardeloos. Ze prikken gigantisch in mijn ogen, verwijderen matig make-up (in tegenstelling tot die bijvoorbeeld van Alterra die nog best redelijk waren) en ik kom zojuist tot de ontdekking dat er propyleenglycol in zit wat me erg verbaast. Lijkt me nu juist geen ingrediënt dat goed gekeurd zou mogen worden door NaTrue (?).Neh, miskoop dit!

Aqua, Propanediol, Glycerin, Sodium Levulinate, Glyceryl Caprylate, Sodium Anisate, Tocopheryl Acetate*, Sodium Citrate, Parfum **, Xantham Gum, Hydrolysed Milk Protein, Prunus Armeniaca Kernel Oil*, Magnesium Stearate, Cyamopsis Tetragonoloba Gum, Rosa Canina (Fruit Extract)*, Citronellol, Geraniol, Linalool *ingredients from certified organic agriculture ** from natrual essential oils

Verzorgingsproducten van Alverde #3

Lichaamsolie met citroen en rozemarijn – 100 ml – 4,95 euro
Deze lichaamsolie daarentegen is weer een echt pareltje uit de DM collectie. Deze olie trekt verrassend goed in en je blijft de rozemarijn en citrusgeur nog best een tijdje ruiken. Hij wordt verkocht als een cellulitisolie, maar daar van eventuele verbeteringen op dat vlak heb ik nog weinig van gemerkt 😉 Niet erg, want in mijn optiek zijn dat soort producten toch onzin. Maar ik vind het wel een heerlijke lichaamsolie die ik zo opnieuw zou kopen, ook al is hij voor DM begrippen best ‘duur’.

Glycine Soja Oil*, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil*, Citrus Medica Limonum Peel Oil*, Juniperus Communis Fruit Oil, Cupressus Sempervirens Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Prunus Persica Kernel Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil*, Alcohol*, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Limonene**, Linalool**, Citral**, Citronellol**, Geraniol**, Farnesol** * ingredients from certified organic agriculture ** from natural essential oils

Verzorgingsproducten van Alverde #3 Verzorgingsproducten van Alverde #3 Verzorgingsproducten van Alverde #3

Zoals ik al eens eerder heb geschreven bevatten producten van de DM net iets goedkopere ingrediënten zoals soja-olie en zonnebloemolie. Deze oliën zijn goedkoper dan bijvoorbeeld sheaboter en amandelolie, maar dat wil niet zeggen dat ze je huid niet lekker kunnen voeden natuurlijk. Ik begin best fan te worden van enkele DM-producten en ben alweer langzaam aan het uitkijken naar een volgend tripje naar Duitsland om weer lekker bij een DM te kunnen shoppen.

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published