Douchegel van De Harmonie

Wie mijn oude blog Mevrouw Minder heeft gevolgd weet dat gek ik ben op de producten van De Harmonie. Oké de vormgeving kan wat mij betreft wel een touch-up gebruiken, maar dat is in feite dan ook het enige puntje van kritiek.

Ik testte dit keer de bad- en douchegel die in een stevige fles komt van 200 ml. Er is ook een grotere versie te koop, namelijk de familiefles van 400 ml. De fles sluit met een klikdop aan de bovenkant. Ik vind dat handiger dan eentje aan de onderkant. Zeker wanneer de substantie wat aan de dunne of waterige kant is, wat vaak het geval is bij natuurlijke douchegels en crèmes. Of althans dat is mijn ervaring.

De Harmonie is een Nederlands bedrijf en maakt al ruim dertig jaar natuurlijke huidverzorging. Ik vind het persoonlijk wel wat hebben om lokale merken te gebruiken. Het merk is zowel door het BDIH als ICADA en Eco Control gecertificeerd. Met name ICADA is behoorlijk streng. Zo moet het volledige assortiment van een cosmeticamerk bijvoorbeeld voor honderd procent uit natuurlijke ingrediënten bestaan. Het spreekt dus voor zich dat producten van De Harmonie volledig natuurlijk zijn en geen synthetische toevoegingen bevatten.

Douchegel van de Harmonie

Aqua, Sodium Cocoyl Glutamate, Decyl Glucoside, Coco Glucoside, Aloe Barbadensis (bio), Calendula Officinalis extract (bio), Caprylyl/Capryl Wheat Bran/Straw Glycosides, Fusel Wheat Bran/Straw Glycosides, Polyglyceryl-5 Oleate, Sodium Cocoyl Glutamate, Glyceryl Caprylate, Citric Acid, Lactic Acid, Xanthan Gum, Fragrance Natural (parfum), Carrageenan, Simmondsia Chinensis (bio), Macadamia Ternifolia (bio), Potassium Sorbate, Phytic Acid, Daucus Carota, Sodium Benzoate, Cymbopogon flexuosus, Citrus Nobilis, Citrus Dulcis, Vanilla Planifolia, Benzyl Benzoate*, Citronellol*, Farnesol*, Geraniol*, Limonen*, Linalool*. *bestanddeel uit Aroma-oliën Geconserveerd met Potassium Sorbate en Sodium Benzoate bio = uit biologische teelt (organic).

Douchegel van de Harmonie

De douchegel bevat onder meer jojobaolie, macadamia-olie, vanille extract, calendulaextract en citrusextracten. De geur is fris fruitig en Harmoniegebruikers weten wat ik bedoel als ik zeg dat het een ‘echte Harmoniegeur’ is. Het product schuimt niet echt en is door de redelijk zachte reinigers erg mild voor mijn vochtarme huid. Een product dat ik zeker opnieuw zou kopen. De Harmonie is te koop via SoloBioMooi. Een fles van 200 ml kost 7,75 euro.

Deze review bevat een product dat door een fabrikant of ondernemer is opgestuurd. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published