Reinigingsmelk, tonic en gezichtscrème met rozen en aloë vera van Logona

Voor mijn gevoelige en ietwat vochtarme huid ben ik altijd op zoek naar goede gezichtsverzorging. Vandaag review ik de reinigingsmelk, tonic en gezichtscrème met rozen en aloë vera voor de droge en gevoelige huid van Logona.

Logona kenmerkt zich door natuurlijke en biologische cosmetica voor betaalbare prijzen. Geen budget zoals de DM of Rossmann, maar wel een mooie middenklasser die iets meer aan de goedkope kant van het middensegment zit. Ik heb inmiddels wel wat producten van Logona getest, waaronder haarverzorgingsproducten en make-up, maar gek genoeg heb ik weinig gezichts- en lichaamsverzorging van dit door het BIDH en NaTrue gecertificeerde natuurcosmeticamerk geprobeerd.

Ik heb geen hele droge huid. Hij schilfert niet van zichzelf en voelt ook niet extreem droog aan, maar mijn huid is wel wat vochtarm. Maar ik merk vaak dat ik toch producten voor de droge huid nodig heb, omdat de producten voor de normale huid net niet genoeg voeden. Logona heeft voor de droge en gevoelige huid een serie producten op basis van wilde rozen en aloë vera die de huid lekker voeden. Ik testte de reinigingsmelk, tonic en gezichtscrème uit deze serie. De drie producten zijn volledig plantaardig en glutenvrij.

Reinigingsmelk, tonic en gezichtscrème met rozen en aloë vera voor de droge en gevoelige huid van LogonaIMG_4022

√Reinigingsmelk, tonic en gezichtscrème met rozen en aloë vera voor de droge en gevoelige huid van Logona

Reinigingsmelk met rozen en aloë vera – 125 ml – 13,95 euro
De reinigingsmelk komt in een handige pompflacon van matglas. Je moet wel een paar keer pompen totdat je voldoende hebt om te reinigen. Het laatste beetje kwam er helaas wat problematisch uit, maar dit heb ik eruit gekregen door het flesje op z’n kop te houden en de substantie op een watje uit het flesje te schudden. De melk geurt subtiel naar rozen. Ik hou niet van té aanwezige rozengeuren, dus wat mij betreft prima. De melk bevat onder meer wilde roos, jojobaolie, zoete amandelolie en extracten van aloë vera en Damascus roos die de huid voeden en beschermen.

Reinigingsmelk, tonic en gezichtscrème met rozen en aloë vera voor de droge en gevoelige huid van Logona Reinigingsmelk, tonic en gezichtscrème met rozen en aloë vera voor de droge en gevoelige huid van Logona

Aqua (Water), Glycine Soja (Soybean) Oil*, Glycerin, Glyceryl Stearate Citrate, Sorbitan Stearate, Parfum (Essential Oil), Rosa Damascena Flower Water*, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Rhus Verniciflua Peel Wax, Xanthan Gum, Rosa Canina Fruit Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Rosa Damascena Flower Extract*, Rosa Canina Fruit Extract*, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, Sucrose Cocoate, Alcohol*, Lactic Acid, Sodium Lactate, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Ascorbyl Palmitate, Lecithin, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Citronellol, Linalool, Geraniol *certified organically grown

Tonic met rozen en aloë vera – 100 ml – 13,95 euro
Yaay deze tonic bevat geen alcohol, erg prettig wanneer je een gevoelige huid hebt en altijd last hebt van toncis die prikken. Een tonic met weinig ingrediënten, precies zoals ik het graag heb. Bevat naast water en rozenwater ook aloë vera extract en nog enkele verzorgende bestandsdelen, meer niet. Het is wel jammer dat de spray niet kunt hergebruiken, omdat je de bovenkant van de spray er niet kunt afdraaien zoals bij de reinigingsmelk. Ik spray de tonic altijd op een watje en niet op mijn gezicht en neem daar mijn gezicht mee af nadat ik mijn gezicht heb gereinigd met de reinigingsmelk.

Reinigingsmelk, tonic en gezichtscrème met rozen en aloë vera voor de droge en gevoelige huid van Logona

Reinigingsmelk, tonic en gezichtscrème met rozen en aloë vera voor de droge en gevoelige huid van Logona

Aqua (Water), Rosa Damascena Flower Water*, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Rosa Damascena Flower Extract*, Rosa Canina Fruit Extract*, Glycerin, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Sodium Lactate, Lactic Acid *certified organically grown

Gezichtscrème met rozen en aloë vera – 40 ml – 17,95 euro
Een mooie zachte crème met een lichte rozige geur die ik – niet perse rozenfanaat – erg goed kan waarderen. De creme trekt snel in, maakt mijn huid babyzacht en geeft haar een mooie glow. Helaas is de crème niet toereikend genoeg in echt guur of koud weer (denk koude winters of wintersport), maar hij is wel meer dan prima in gematigd weer of de warmere maanden in de Benelux. De rozendagcrème bevat de oliën van biologische zoet amandel, jojoba en wilde roos, en sheabutter en de extracten van de Damascus roos en gojibessen die weer antioxidanten bevatten. Er is ook een nachtcrème te koop, maar ik gebruik eigenlijk altijd een dagcrème en vul ‘m aan met een serum of olie voor de nacht.

Reinigingsmelk, tonic en gezichtscrème met rozen en aloë vera voor de droge en gevoelige huid van Logona

Reinigingsmelk, tonic en gezichtscrème met rozen en aloë vera voor de droge en gevoelige huid van Logona

Aqua (Water), Glycine Soja (Soybean) Oil*, Glycerin, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Potassium Cetyl Phosphate, Hydrogenated Palm Gycerides, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Cetearyl Alcohol, Cocoglycerides, Parfum (Essential Oils), Rosa Damascena Flower Water*, Isoamyl Laurate, Distarch Phosphate, Rosa Canina Fruit Oil*, Xanthan Gum, Rosa Damascena Flower Extract*, Pyrus Cydonia Seed Extract, Lycium Barbarum Fruit Extract*, Sodium PCA, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Lactic Acid, Sodium Lactate, Alcohol*, Ascorbyl Palmitate, Lecithin, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Citronellol, Geraniol, Linalool, Limonene, Citral * certified organically grown

Ik vind het mooie producten die prima werken. Ik ben met name erg te spreken over de tonic aangezien die geen alcohol bevat. Logona is soms verkrijgbaar bij natuurvoedingszaken. Ik kocht deze producten bij Druantia een Vlaamse webshop die ook naar Nederland verzendt en waar je ook met iDeal kunt betalen.

“O.M.G. check dat heerlijke eten!” Een uitspraak die je mij wel zou kunnen horen zeggen. All That Food! staat voor heerlijk eten. Ik bedoel wie kun je daar nou niet blij mee maken? Mij in ieder geval wel!

One Comment

  1. Pingback:{review} Logona Rose reinigingsmelk, gezichtswater en dagcreme | Gezondheidswinkel DruantiaGezondheidswinkel Druantia

Geef een reactie

(*) Required, Your email will not be published